BEZ SPEKTAKLA

Što se događalo na PAX East-u

25.03.2013 u 11:08

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem PAX East-u nažalost vrlo malo novosti i tek pokoja najavljena igra ili DLC

Od ovogodišnjeg PAX Easta nismo očekivali mnogo a toliko smo otprilike i dobili. Novo objavljene igre mogu se nabrojiti doslovno na prste jedne ruke i to ako brojite i portove i kartaške igre. Ipak, uspjeli smo izdvojiti nekoliko dobrih priča.

 

Deus Ex: Human Revolution najbolji na Wii U konzoli

 

Uskoro će se na tržištu pojaviti Human Revolution u verziji za Nintendovu najnoviju konzolu, a prema onima koji su igru uspjeli zaigrati, radi se o najboljoj verziji posljednje Deus Ex igre. Deus Ex: Human Revolution na tržištu se pojavio 26. kolovoza 2011. godine i odmah oduševio i publiku i kritiku ali i obožavatelje kultnog originala. Igra se danas već može nabaviti za samo nekoliko Eura, a ukoliko imate Wii U konzolu sigurno će vas razveseliti činjenica da bi se na toj konzoli mogla pojaviti najbolja verzija treće Deus Ex igre.

 

Naime, Square Enix je upravo na PAX-u i službeno najavio 'Director's Cut' verziju igre za Wii U koja bi se na policama trgovina trebala pojaviti 'uskoro'. Posebno je zanimljivo da se ne radi o običnom portu već je Eidos Montreal na papir stavio desetak najvećih problema objavljene igre i njih osam uspio ispraviti za Wii U verziju.

 

Najveći prigovori upućivani su borbama s bossevima koje su bile potpuno akcijski orijentirane i niste ih mogli rješavati s obzirom na preferiranu vrstu gameplaya. To je sada moguće i kroz cijelu igru zapravo ne morate, ako ne žalite, ispaliti ni jedan jedini metak.

 

 

Double Fine objavio detalje svoje nove avanture

 

Double Fine studio je koji je pokrenuo tzv. 'Kickstarter revoluciju' nakon čega su razvojni studiji doslovno pohrili igračima kako bi financirali njihove projekte. Double Fine zatražio je financiranje igre o kojoj tada nije objavljeno gotovo ništa osim toga da će to biti – avantura.

 

Sada je napokon objavljeno i to – ime nove igre legendarnog Tima Schafera je – Broken Age. Igra prati dvije paralelne radnje. Jedna se vrti oko ženske protagonistice koju njen narod želi žrtvovati čudovištu usred čega ona bježi, a druga se vrti oko dječaka koji odrasta na svemirskom brodu a žudi za avanturom...

 

Za ovu igru Double Fine tražio je manje od milijun dolara a na kraju su skupili 3.45 milijuna američkih dolara.

 

Blizzard i kartanje, XCOM na iOS, bizarnost novog Saint's Rowa

 

Blizzard je, nećete vjerovati, najavio novu igru. O tome smo pisali prije nekoliko dana. Ukoliko niste potpuno upućeni o čemu se zapravo radi, nemojte se previše uzbuđivati. Radi se naime o digitalnoj kartaškoj igri nazvanoj 'Hearthstone: Heroes of Warcraft'.

 

Radi se o free-to-play naslovu u kojemu više možete saznati ovdje, a iz Blizzarda najavljuju da planiraju i kartašku StarCraft igru. Jeij!

 

 

Firaxis je na PAX-u prikazao prvu verziju svoj uspješnice 'Enemy Unknown' koju su potpuno odbacili i rad na igri započeli od nule. Ali, to nije sve; Firaxis je najavio da trenutno radi na portanju igre na iOS platformu i to je generalno dobra stvar s obzirom da je remake XCOM-a zaista fantastična igra.

 

Nakon raspada THQ-a Saint's Row franšizu preuzela je izdavačka kuća Deep Silver, a razvoj Saint's Row-a IV približava se završetku. O samoj igri nisu objavljene gotovo nikakve nove informacije, a ekipa iz Volitiona kaže uvjerena je kako joj neće naštetiti to što će igru objaviti samo nekoliko tjedana prije izlaska GTA V.

 

 

Square Enix najavio je i remasterirane verzije Final Fantasyja X i Final Fantasyja X-2 koje su u razvoju za PlayStation 3 te PlayStation Vita konzole i biti će dio istoga paketa.