dubravko gvozdanović

Vještak za balistiku: Fingirani atentat na Trumpa? Suludo

14.07.2024 u 13:12

Bionic
Reading

Ako je hitac zaista upućen s 150 do 200 metara, nije moguće, ili je potpuno nevjerojatno, da bi se radilo o fingiranju atentata koji bi Trumpa gađao u uho, kako bi ga samo ozlijedio, a ne ubio. Ta pretpostavka je suluda, smatra vještak za balistiku Dubravko Gvozdanović

"Osim daljine, u obzir treba uzeti i dinamiku kretanja samog cilja, odnosno činjenicu da se tijelo mete nepredvidivo pomjera u prostoru. Jedno je takav hitac isporučiti u kontroliranim uvjetima u statičnu metu, a drugo je pucati u živu osobu koja se kreće. Ukratko, nemoguće je da je netko sa 150 do 200 metara ciljao baš uho ili želio okrznuti Trumpa, a nije pristao na posljedicu da ga ubije", rekao je Gvozdanović za Jutarnji list.

Komentirajući izvještaj prema kojem je pronađena puška iz obitelji AR-15, najpopularnija poluautomatska puška koja se može naći na američkom tržištu za koju je najčešće streljivo standardni 223 Remington, Gvozdanović je ustvrdio kako se radi o "izuzetno snažnom i ubojitom metku koji bi na udaljenosti od 150 do 200 metara svakako mogao ubiti Trumpa da ga je pogodio u neki vitalni dio tijela".

Tijek događaja pratite OVDJE.