'nAKAZE JEDNE'

Supruga i kći šefa Hrvatskih šuma urlale na vatrogasce, stigao im odgovor

01.08.2024 u 09:56

Bionic
Reading

Dok je vatra kod Skradina gutala sve pred sobom, dvije žene iz zaseoka Ićevo pred kamerama RTL-a žestoko su napale i vrijeđale vatrogasce, no vatrogasci su im sada odgovorili

'Od ovoliko Krke, nakaze jedne! Ćaća mi se doma guši, sve je napravio za ovu državu. Oni ni prstom da maknu. Nakaze jedne - rekla je jedna žena pred RTL-ovim kamerama, pokazujući na vatrogasca iz Javne vatrogasne postrojbe Šibenik

Doznalo se da su pitanju Neda i Anna Dujić, supruga i kći HDZ-ova predsjednika uprave Hrvatskih šuma, Nediljka Dujića.

A sad su dobili odgovor od vatrogasaca, koji nadljudskim naporima već danima gase požare u Dalmaciji.

'Nikad nikoga nismo uvrijedili s ove stranice, pa nećemo ni sad ove popularne dvije ‘gospođe‘.

Nakazni dan, 31. srpnja, ranom zorom obavljena smjena ljudi na požaru u Ićevo - Bratiškovci - Dubravice, na terenu do daljnjega dva vozila i šest vatrogasaca. No kako to inače biva, jedan problem nikad ne dođe sam - nešto poslije 12 sati izbija požar u Danilo Kraljicama i tad izlazimo s jedinim vozilom, kombijem, i četiri nakaze - na terenu se priključujemo posadi drniškog šumara kojeg i kasnije pratimo, tek što se taj požar proglasio lokaliziranim, nastavljamo dalje za Radonić.

Putem nam se pridružuje još jedna nakaza te s pet vatrogasaca pomažemo kolegama s drniškog područja. Vratili smo se u dom oko 18:45 sati i napravili smjenu umornih nakaza u Ićevu.

Hvala svim civilima koji su na razne načine ovih dana uz nas, ako nam nečega ne fali, to je sigurno raznih napitaka, još jednom jedno veliko hvala od DVD-a Šibenik svim razumnim ljudima dobre volje', napisali su šibenski vatrogasci na Facebooku.