sjednica vijeća

Šuta prozvao Puljka i Ivoševića zbog stanja u HNK Split

03.06.2024 u 11:58

Bionic
Reading

Predsjednik splitskog HDZ-a Šuta rekao je u ponedjeljak da je u HNK Split stanje alarmantno i prozvao dogradonačelnika Ivoševića da štiti intendanta HNK-a Vicka Bilandžića, kako bi osigurao privilegije za svoga oca, zaposlenika HNK-a Nikolu Ivoševića i intendantovu suprugu Čaban Bilandžić

Splitski gradski vijećnik HDZ-a Tomislav Šuta to je izjavio novinarima prije početka sjednice splitskog Gradskog vijeća na koje će raspravljati i o izvješću o radu splitskog HNK-a za 2023., a prozvani splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević to je negirao.

Kazališno vijeće splitskog HNK je 31. svibnja podnijelo ostavku zbog nezadovoljstva radom intendanta Vicka Bilandžića.

"Stanje u HNK Split je alarmantno, gradonačelnik Ivica Puljak trebao je smijeniti intendanta Bilandžića, ali to nije učinio jer Bojan Ivošević štiti intendanta Bilandžića kako bi ishodio svome ocu (prvaku Drame HNK) unaprjeđenje u nacionalnog prvaka Drame. Također takvo unaprjeđenje se nastoji ishoditi i za intendantovu suprugu (Irinu Čaban Bilandžić", rekao je HDZ-ov gradski vijećnik Šuta.

Istaknuo je kako je Kazališno vijeće splitskog HNK-a poslalo dopis gradonačelniku Puljku u kojem se kritizira intendanta Bilandžića i navodi da "postoji znatno odstupanje od programskog okvira," te se "nenamjenski troše sredstva."

Gradski vijećnik Šuta je zamjerio gradonačelniku Puljku što ne poduzima nikakve mjere u splitskom HNK-u nakon ostavke Kazališnog vijeća koje je on imenovao.

"Puljak provodi nasilje u HNK-u Split, a umjetnici te kazališne kuće su uplašeni", istaknuo je Šuta.

Dodao je da aktualna gradska vlast u Splitu provodi pritisak na Ministarstvo kulture i medija, da bi se 'oca dogradonačelnika Ivoševića i suprugu intendant Bilandžića unaprijedilo u nacionalne prvake drame radi stjecanja privilegija'.

Ivošević odbacio Šutine navode

Dogradonačelnik Bojan Ivoševića je odbacio takve optužbe rekavši kako se on ne zauzima za unaprjeđenje svojeg oca Nikole u nacionalnog prvaka Drame.

"Bivši intendant HNK Split Srećko Šestan, kojeg je na tu dužnost postavio HDZ, prije tri godine predložilo je mojeg oca Nikolu, intendantovu suprugu te glumca Trpimira Jurkića za prvake nacionalne Drame, a ja ni sa kime o tomu nisam komunicirao", izjavio je Ivošević.