kod solina

Težak sudar dva autobusa, u jednom su bila djeca, u drugom vojnici. Žena poginula, 14 ozlijeđenih

14.10.2019 u 08:45

Bionic
Reading

​Jedna je osoba poginula, a 14 je ozlijeđeno u sudaru u kojem su u ponedjeljak ujutro na staroj Kliškoj cesti sudjelovali osobni automobil te vojni i civilni autobus, doznaje se u splitskoj bolnici i policiji

U nesreći koja se dogodila u 7,37 sati na mjestu je poginula 56-godišnja žena iz osobnog automobila, dok je ukupno 14 putnika iz oba autobusa ozlijeđeno. Nitko od njih nije životno ugrožen, rekao je liječnik Miho Sušić iz splitskog KBC-a, javlja N1.

'Većinom se radi o ozljedama koje putnici u autobusu zadobiju nakon što poslije sudara popadaju po podu. Možda će biti jedan lom podlaktice što se računa kao teža ozljeda s obzirom da se svaki lom tretira kao teža ozljeda', izjavio je Sušić.

  • +9
Sudar vojnog autobusa Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Policija na mjestu nesreće obavlja očevid pa je cesta zatvorena​ za promet​.

U vojnom autobusu nalazili su se vojnici, a u drugom autobusu su među putnicima bila i djeca koja su išla u školu.

Po pisanju medija jedan od autobusa pokušao je izbjeći sudar nakon što je pod njega podletjelo osobno vozilo ali je udario u drugi autobus.

Među ozlijeđenima je i putnica Danijela Delić koja kaže da ih je ograda spriječila da ne završe u provaliji. "Nisam direktno vidjela sam čin sudara. Znam da se autobus u jednom trenutku prevrnuo, natukla sam se tom prilikom, onda se vratio..... Ne mogu od šoka uopće govoriti. Da nije bilo te ograde mi bi tko zna gdje završili u provaliji", ispričala je putnica novinarima.

O nesreći su izvijestili i iz Ministarstva obrane (MORH), potvrdivši kako su u njoj ozlijeđeni i pripadnici Hrvatske vojske.

'U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 14. listopada 2019. godine oko 7.40 sati na staroj kliškoj cesti kod Splita u kojoj su sudjelovala dva autobusa i jedno civilno vozilo, ozlijeđeno je šest pripadnika Hrvatske vojske.

Naime, pripadnici Hrvatski vojske nalazili su se u autobusu redovnog vojnog linijskog prijevoza na relaciji Sinj-Split i zatražili su liječničku pomoć koja im je pružena u KBC-u Split', piše u priopćenju MORH-a.