IMPRESIVNI VJEŠTAC

The Witcher 2 imat će 16 završetaka!

03.09.2010 u 15:32

Bionic
Reading

Razvojni tim CD Projekt otkrio je nekoliko detalja iz The Witchera 2 da nam dočara impresivnost igre na kojoj radi

The Witcher je izašao 2007. i odmah postigao ogroman uspjeh što je ljudima iz CD Projekta dalo poticaj da odmah krenu u izradu nastavka pod imenom The Witcher 2: Assassins of Kings. Inače, prva igra napravljena je prema knjizi autora Andrzeja Sapkowskog, a pogonio ju je Biowareov Aurora Engine.

 

The Witcher je imao tri alternativna završetka, a The Witcher 2 će imati isto toliko početaka te nevjerojatnih 16 mogućih završetaka! Nadalje, u The Witcher 2 bit će 256 cut-scena (u trajanju 150 minuta), a original je imao tek 50 minuta. Bit će tu i 30 vrsta oklopa (original je imao tek pet) i na kraju jedan vrlo zanimljiv podatak: The Witcher 2 imat će tek četiri (da, četiri!) load ekrana, a original ih je imao preko 750!

Tomasz Gop (CD Projekt)

Ne mislimo mnogo ulagati u antipiratsku zaštitu igre, jer današnja rješenja više kažnjavaju ljude koji kupuju originale nego pirate.

 

Za drastično smanjenje broja load ekrana zaslužan je novi engine TSOOD koji je napravljen za PC, PS3 i Xbox 360, a navodno PC inačica, unatoč nadmoćnom PC hardveru, neće biti ništa ljepša, no inačice za konzolu - barem tako tvrde ljudi koji su imali prilike biti prisutni na prvoj demonstraciji nedovršene igre. Ipak, kažu u CD Projektu, novi engine, koji smatraju 'najboljim RPG engineom', nisu radili zbog grafike, već zbog brojnih drugih stvari, a o svemu dovoljno govori i činjenica da je The Witcher 2 u trenutačnoj fazi razvoja još uvijek igra DirectX 9.

 

The Witcher 2: Assassins of Kings na PC dolazi 2011, a za konzole se još ne zna ništa konkretno.

 

 

The Witcher 2: Assassins of Kings - trailer