n/a

Tjestenina s koromačem

07.06.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Ova aromatična biljka od najdavnijih vremena poznata je kao povrće, začin i lijek, a upotrebljavali su je i stari Kinezi, Indijci i Egipćani

SASTOJCI:

3-4 glavice koromača, narezanog na kriške
6 češnjeva češnjaka, oguljenih i narezanih na tanke ploške
250 g tjestenine s koromačem
(200 g brašna, sol, 2 jaja, sjemenke koromača – tostirane i samljevene)
maslinovo ulje
limunov sok
1 vezica svježeg peršina, nasjeckana
parmezan

PRIPREMA:

Zamijesite tjesteninu od brašna, jaja, malo soli i sjemenki koromača. Uz pomoć mašine za tjesteninu razvucite u tanke listove i razrežite na rezance. Ostavite da se malo osuši na pobrašnjenoj površini.
Stavite veliki lonac s vodom da zavre. Posolite.
U drugoj posudi zagrijte nekoliko žlica maslinovog ulja, dodajte koromač i pustite da se zapeče, bez miješanja. Kad koromač dobije zlatnu boju, dodajte češnjak i pirjajte nekoliko minuta, dok češnjak ne dobije boju. Nastavite pirjati, podlijevajući povremeno s malo vode, dok koromač potpuno ne omekša, 20-ak minuta. Na kraju dodajte malo limunovog soka i nasjeckani peršin.
Kuhajte tjesteninu dok nije al dente, ocijedite i pomiješajte s koromačem. Po želji, dodajte naribanog parmezana.