IVAN VRDOLJAK:

'Tko god bude vlasnik zemljišta za LNG bit će izvlašten'

06.06.2014 u 15:25

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ponovio je danas vezano uz Inu kako su njegov fokus pregovori s MOL-om te obrana nacionalnih interesa i od toga neće odstupiti ni po kakvu cijenu

'Moj fokus su pregovori s kolegama iz MOL-a i braniti nacionalne interese. I svima u Vladi. Imam okvir za pregovore koji mi je zadala Vlada i neću odstupiti iz tog okvira, a to znači da Hrvatska, kao drugi dioničar u Ini, mora kroz način upravljanja zaštititi nacionalne interese i neću odstupiti od toga po nikakvu cijenu', rekao je Vrdoljak upitan što kaže na primjedbe koje je iznio Slavko Linić na način na koji radi Nadzorni odbor Ine, odnosno njegov predsjednik Siniša Petrović

Ministar Vrdoljak odgovarao je na pitanja novinara nakon otvorenja Data centra Hrvatskog Telekoma, investicije vrijedne 62,5 milijuna kuna.

Na pitanje planira li se finaliziranje posla oko preuzimanja Dina Petrokemije s obzirom na medijske natpise da su potencijalni investitori iz Kazahstana ovih dana u Zagrebu, Vrdoljak je rekao kako je Dina privatna tvrtka te se nada da će netko doći i pokrenuti proizvodnju.

Napravit ćemo sve za njih što može država napraviti u privatnoj tvrtki da se pomogne da se nastavi proizvodnja, kazao je.

Upitan što će u slučaju da se preuzme Dina biti sa zemljištem za LNG terminal odgovorio je kako će 'LNG biti strateški projekt Vlade i tko god bude vlasnik tog zemljišta bit će izvlašten u trenutku kad se krene u izgradnju'.