mito i korupcija

Pad trojke u Osijeku: Koruptivni dogovor za dobijanje poslova Hrvatskih cesta

21.09.2024 u 22:43

Bionic
Reading

Davanje i primanje mita u gospodarskom poslovanju djela su za koje se sumnjiče Josip Škorić, donedavni čelni čovjek Hrvatskih cesta, njegov rođak Zoran Škorić inače predsjednik Osijek Koteksa te Sanda Bajtl, direktorica u jednoj osječkoj tvrtki

Njima je policija pokucala na vrata, a u pozadini svega, kako sumnja USKOK je, a doznaje Večernji list je koruptivni dogovor za dobivanje poslova. Odnosno Zoran Škorić, koji je na čelu Osijek Koteksa davao je, sumnjaju istražitelji, mito svom rođaku Josipu Škoriću, kako bi njegova tvrtka dobila poslove s Hrvatskim cestama.

Prema onom što se neslužbeno doznaje Večernji list, sve se događalo od veljače 2023. do veljače 2024., kada su se kako istražitelji sumnjaju Zoran Škorić i Sanda Bajtl dogovorili da će Josipu Škoriću dati novčanu nagradu. On je, kako se sumnja, za uzvrat, trebao dodijeliti poslove Osijek Koteksu, koji je pak za podizvođača radova planirao uzeti tvrtku Sande Bajtl.

Radi se o dva posla jednom na dionici Baćin-Dol-Rešetari i drugom na osječkoj obilaznici. Osumnjičenima su tijekom subote pretražene kuće i stanovi, nakon čega su dovedeni u USKOK na ispitivanje.

  • +2
Uhićenje Josipa Škorića Izvor: Pixsell / Autor: Borna Jaksic/PIXSELL