prometna nesreča

U Kutini poginuo dječak (14) na kojeg je teretnim vozilom naletio 19-godišnji vozač

23.11.2019 u 11:14

Bionic
Reading

U nenaseljenom odvojku ulice Stjepana Radića u Kutini, sinoć u 20.20 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Nesreća se dogodila kada je 19-godišnji vozač teretnim vozilom kutinskih registracija, zbog neprilagođene brzine, stanju ceste i slabe vidljivosti (noć i nepostojanje ulične rasvjete), prednjim desnim, bočnim dijelom teretnog automobila udario u 14-godišnjeg pješaka, koji se uz rub kolnika na njegovoj prometnoj traci kretao bez reflektirajućih oznaka.

Od siline udarca pješak je odbačen u odvodni kanal, a zbog zadobivenih ozljeda vozilom hitne pomoći je prevezen u sisačku Opću bolnicu, gdje su mu okvalificirane teške tjelesne ozljede opasne za život.   

Jutros, u sisačkoj bolnici zbog zadobivenih ozljeda je preminuo 14-godišnjak. Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola. Uhićen je i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće biti predan pritvorskom nadzorniku.