OKRŠAJ U BAČVICI

Ubojica iz noćnog kluba predao se policiji

21.12.2012 u 17:34

Bionic
Reading

Danijel Ercegovac (30) iz Matulja, koji se sinoć predao policiji, ubio je noćnom klubu Bačvica u Jušićima iznad Opatije 18. prosinca oko tri sata Miju Gogića, a teške tjelesne ozlijede nanio Kristijanu Sredojeviću, otkriveno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj

Policija je odmah po događaju priopćila da je 55-godišnji Mijo Gogić iz Matulja preminuo u Bačvici, a dan kasnije i da je u ovom događaju teško ozlijeđen 35-godišnji Matuljac Kristijan Sredojević.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je utvrdila da je u lokalu Bačvica došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između Ercegovca te dvojice oštećenih muškaraca koji su se u Bačvicu dovezli žutim Golfom.

Ercegovac je nakon verbalnog sukoba više puta udario Gogića u glavu te mu nanio ozljede zbog kojih je Gogić potom pao na pod i tako zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je na mjestu preminuo. Također, u sukobu je Sredojeviću zadao više udaraca te mu time nanio teške tjelesne ozljede opasne po život', rekao je Željko Kruneš, načelnik Sektora kriminalističke policije.

Dodao je da je Sredojević nakon tuče uspio doći do Golfa ispred lokala gdje je i zatečen te da je policija pokušala kasnije s njim razgovarati, no nije uspjela jer se on nalazi u teškom stanju na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Rijeka. Stabilno je, ali ima frakturu lubanje.

Danijel Ercegovac noć je, nakon što se predao, proveo na ispitivanju u policiji. Tijekom današnjeg dana bit će doveden na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci, a nakon toga mu najvjerojatnije slijedi pritvor.

Na konferenciji za novinare rečeno je i da je Ercegovac, počinitelj ovih kaznenih djela - prouzročenje smrti iz nehaja i teške tjelesne ozljede, dosad više puta evidentiran kao počinitelj sličnih kaznenih djela. Na novinarsko pitanje je li ikada bio u zatvoru, Kruneš je odgovorio tek da je više puta prijavljivan.