ZAVRŠETAK ŠKOLOVANJA

Učenici Policijske škole Josip Jović položili prisegu, dodijeljene nagrade najboljima

21.06.2024 u 12:02

Bionic
Reading

Na Policijskoj akademiji 'Prvi hrvatski redarstvenik' u petak je održana svečanost završetka školovanja učenika 4. razreda Policijske škole Josip Jović koji su položili svečanu prisegu, a glavni ravnatelj policije Nikola Milina dodijelio je nagrade najboljim učenicima

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina istaknuo je kako je ponosan da danas u 'plavu obitelj' dobivaju nove policijske službenice i službenike te podsjetio da se svake godine zanavlja policijski sustav srednjoškolskim obrazovanjem. 'Oni tek započinju svoj policijski život, slijedi im vježbenički staž i stekli su osnovna potrebna znanja i vještine kako bi mogli kvalitetno i profesionalno raditi policijski posao', rekao je.

Poručio im je kako se stavljaju u službu Domovine i njezinih građana te da su odgovorni za zaštitu njihovih prava i sloboda te podsjetio kako je njihov posao poziv 24 sata dnevno. Nove policijske službenice i službenike pozvao je da poziv obavljaju profesionalno, neovisno i transparentno, istaknuvši kako ih u tome očekuju teški izazovi i zahtjevne i složene zadaće pa i ugroza života.

Najavio je da će za nekoliko mjeseci biti nova prisega prekvalifikanata tako da se vodi računa o zanavljanju sustava koliko je potrebno i da se mogu ispunjavati sve zadaće i odgovarati na svakodnevne izazove svih vrsta. Zadovoljni smo poboljšanjem materijalnog statusa policijskih službenika i općenito opremljenošću policije, naglasio je Milina.

Državni tajnik Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Juro Martinović rekao je kako živimo u svijetu s raznim izazovima i da je potrebna snažna policija, jer je sigurnost danas na visokoj cijeni, možda više nego ikad.

'Vaš posao je i poziv u zaštiti sigurnosti države i društva u cjelini', poručio je Martinović. Podsjetio je da je nakon dva desetljeća vraćen koncept zajedničke izobraze temeljne i pravosudne policije pa su među onima koji su danas položili prisegu i budući pripadnici zatvorskog sustava.

Prigodnim riječima nazočnima  se obratio i načelnik Policijske akademije Josip Čelić podsjetivši na velik doprinos hrvatske policije u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu jer je bila temelj nastanka Hrvatske vojske i Oružanih snaga. Stoga budite ponosni pripadnici hrvatske policije, čuvajte njezin i vlastiti ugled, poručio je novim pripadnicima policije.

Naglasio je da su završili zahtjevnu obuku i na početku su izazovnog i odgovornog policijskog poziva te ih pozvao da ga obavljaju profesionalno, pošteno i pravedno.

sve osim nogometa

Učitavanje...