donecka oblast

Ukrajinci dronom kamikazom srušili rusku bespilotnu letjelicu i objavili video

20.08.2024 u 09:01

Bionic
Reading

Ukrajinski vojnici oborili su rusku bespilotnu letjelicu ZALA u Doneckoj oblasti koristeći nadograđeni FPV dron kamikazu

Snimku rušenja ruske izviđačke letjelice objavili su pripadnici bojne bespilotnih sustava 110. mehanizirane brigade ukrajinske vojske. Na njoj se može vidjeti ukrajinski FPV dron kamikazu kako se penje na veću visinu te se obrušava na rusku izvidničku letjelicu i uništava je, piše ukrajinski vojni portal Militarny. Snimka se prekida u trenutku eksplozije ukrajinskog drona kamikaze.

Portal piše da se nakon detaljnijeg pregleda snimke ruski dron može identificirati kao ZALA 421-16E, a to je model koji Rusi često koriste za izviđanje. Ukrajinski FPV dron bio je opremljen rasprskavajućom bojevom glavom s daljinskim detoniranjem, a Militarny navodi i da je rušenje ruskih izviđačkih letjelica u ukrajinskom zračnom prostoru uz pomoć FPV dronova već postalo uobičajeno. Brzina ukrajinskih FPV dronova dovoljna je da sustigne i sruši ruske izviđačke letjelice jer lete malom brzinom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: VIDEO MILITARNYI NEWS