ŠTO RADI POLITIČKA VOLJA?

USKOK od Linića zatražio dokumentaciju o Spačvi!

05.05.2014 u 13:03

Bionic
Reading

USKOK je na svojim stranicama objavio da je, nakon objavljivanja članka u Jutarnjem listu o navodnoj pronevjeri državnog novca, zatražio od Ministarstva financija da žurno dostavi cjelokupnu dokumentaciju

Povodom brojnih upita novinara vezanih za članak koji je pod nazivom 'Za oranicu vrijednu 6 milijuna kuna Linić dao 33, nije htio slušati Poreznu' objavljen u današnjem Jutarnjem listu, USKOK je objavio: 'Nakon objavljivanja navedenog članka Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta od Ministarstva financija Republike Hrvatske zatražio je žurno dostavljanje cjelokupne relevantne dokumentacije koja se odnosi na kupnju zemljišta tvrtke Spačva kako bi odlučio o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju.'

Ovo priopćenje predstavlja velik zaokret u postupanju DORH-a i dokazuje koliko su institucije vođene političkom voljom.

Afera 'Spačva' koja tereti Slavka Linića nije prva zbog koje su mediji tražili informacije iz USKOK-a ili DORH-a. Obično bi novinari dobili odgovor da u USKOK-u ne komentiraju napise u medijima, da postupaju po kaznenim prijavama i vode istrage koje su javnosti tajne.

No ovaj put stvari su znatno drugačije. Nakon proglasa premijera Zorana Milanovića, koji je rekao da očekuje od svojih ministara i DORH-a da se pozabave dugovima prema državi, institucije odjednom pokazuju kako se brzo može reagirati, pa čak i na novinske članke bez navedenih izvora informacija.

Novi šef DORH-a Dinko Cvitan postavio je svoju letvicu visoko. Vidjet ćemo hoće li je moći preskočiti sljedeći put kada izbiju neke nove afere i sumnje protiv nekih drugih ljudi ili će se ispostaviti da letvicu doista spušta i podiže onaj tko ima u tom trenutku najveću političku moć?