IZ STOŽERA HDZ-A

Plenković: Ovih šest mandata je nagrada za Hrvatsku u Schengenu, euro, Rafale...

09.06.2024 u 19:02

Bionic
Reading

Pratili smo rezultate izbora za Europski parlament u stožeru HDZ-a u hotelu Westin u Zagrebu. HDZ je očekivao pobjedu i bolji rezultat nego na izborima prije pet godina, kada su osvojili četiri mandata u Bruxellesu, što su i ostvarili

23:57 Davor Ivo Stier rekao je za tportal da je HDZ osvojio 50 posto mandata, što, vjeruje, nema nijedna stranka u Europi. Zahvalio je svim biračima koju su mu dali povjerenje, a osvojio je drugi broj preferencijalnih glasova iza predsjednika stranke Andreja Plenkovića. 'Dat ću sve od sebe da ih dostojno predstavim i artikuliram u Europskom parlamentu', kazao je Stier.

23:30 Oduševljenje u stožeru se nastavilo i nakon govora predsjednika stranke, kada su zajedno otpjevali navijačku pjesmu 'Igraj moja Hrvatska'.

23.20 Premijer i nositelj liste HDZ-a Andrej Plenković zahvalio je građanima koji su izašli na izbore, no priznao je da izlaznost od 21,5 posto nije onakva kakvu su priželjkivali. 'Osvojiti šest mandata, to je velik uspjeh. Pokazali smo da smo Hrvatsku učinili boljom i na određeni način ovih šest mandata je nagrada i za Hrvatsku u Schengenu, i za euro, i za drugu cijev tunela Učka, i za 12 Rafalea koji čuvaju hrvatsko nebo', rekao je Plenković.

23:06 HDZ-ovci su u stožeru bučno proslavili pobjedu na još jednim izborima. Okupljeni su oduševljeno pljeskali i s uzvicima odobravanja pozdravili rezultate. Prvi je izjavu dao novi stari europarlamentarac Karlo Ressler kazavši da će danas malo proslaviti, a već sutra nastavljaju raditi jer okolnosti u Europi su teške.

22.45 Nakon kratkog pozdravljanja s prisutnim HDZ-ovcima, Plenković je ušao u VIP prostor stožera, gdje mu je vrh stranke čestitao uz povike: 'Bravo, šefe!'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ante Srzić / tportal.hr

22:19 U HDZ-u vlada dobro raspoloženje, dvorana je sve punija, a graja sve veća. Na ekranima se vrte filmovi s uspjesima Plenkovićeve vlade.

21:59 Branko Bačić kazao je da se rezultati koje dobivaju s terena poklapaju s rezultatima izlaznih anketa. 'HDZ osvaja šest mandata prema tim rezultatima i očekujemo da će tako ostati do kraja', naveo je Bačić. Poručio je da je ovaj rezultat potvrda njihova rada. 'Pobijedili smo na parlamentarnim izborima, a pobijedit ćemo i na ovim, što govori da je HDZ, odnosno Vlada opravdala povjerenje hrvatskih birača', kazao je Bačić i dodao da Europski parlament ima iznimnu važnost, što su u kampanji pokušali približiti građanima. Rezultatom su zadovoljni i smatraju da je on potvrda njihova rada.

21:40 U dvorani se na velikom ekranu navode uspjesi hrvatske Vlade, poput kupovine višenamjenskih zrakoplova Rafalea, a u pozadini svira domoljubna glazba, poput 'Moje domovine', hita iz devedesetih.

21:25 Marijana Petir još uvijek ne zna vraća li se u Bruxelles. 'Rezultati će se znati tek oko 23 sata, kada se zatvore posljednja birališta u Italiji', kazala je Petir te je dodala kako se nada da će se obistiniti predviđanja izlaznih anketa. Uvjerljiva pobjeda HDZ-a znači da su birači prepoznali kvalitetu liste na kojoj se nalaze mnogi s iskustvom rada u europskim institucijama.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ante Srzić / tportal.hr

21:00 U HDZ-ovu stožeru glavna tema je pitanje hoće li uspjeti obraniti šesti mandat. Većina ih je uvjerena da hoće, posebno jer još nisu prebrojeni glasovi iz dijaspore, a koji bi trebali potvrditi velik uspjeh HDZ-a i na ovim izborima.

20:30 U stožer HDZ-a u društvu ministra Olega Butkovića spustio se i predsjednik HDZ-a i hrvatske Vlade Andrej Plenković. Izjave nije htio davati, ali je nazdravio dobrim rezultatima stranke.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ante Srzić / tportal.hr
  • +4
Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

20:20 U stožeru se nalazi i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, a smatra da je najveći gubitnik ovih izbora Most. Jandroković misli da je ta stranka potpuno pogubljena nakon što je napadala Vladu s lijevih pozicija u kampanji za parlamentarne izbore, a sada su nastupali kao branitelji kršćanskih vrijednosti. To očito birači nisu prepoznali.

20:10 HDZ-ov eurozastupnik Karlo Ressler zadovoljan je rezultatima izlaznih anketa. 'HDZ je osvojio polovicu svih raspoloživih mandata hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu', kazao je Ressler za tportal, dodavši da nakon pobjeda 2013., 2014. i 2019. sada HDZ pobjeđuje još uvjerljivije. Ressler smatra da su svojim radom opravdali povjerenje birača 'u pet godina, koje su bile najuspješnijih europskih pet godina u hrvatskoj povijesti, pet propulzivnih gospodarskih godina'. Ressler je zadovoljan i rezultatima EPP-a u globalu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ante Srzić / tportal.hr

19:45 Zadovoljni rezultatima izlaznih anketa, članovi HDZ-a, simpatizeri i ostali okrijepili su se bogatom ponudom sa švedskog stola, punog kolača i kanapea. Alkohol se i dalje u HDZ-u ne toči pa su se osvježili sokovima i vodom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ante Srzić / tportal.hr

19:28 'Činjenica je da je HDZ pobijedio na ovim izborima i sada već možemo govoriti o kontinuitetu pobjeda', poručio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nakon objave izlaznih anketa. Dodao je da čekaju konačne rezultate pa će biti precizniji.

19:10 Atmosfera u HDZ-u je vesela i pobjednička, a iako se prije izbora šest mandata smatralo izvanrednim rezultatom, sada se već spekulira o mogućih sedam. No stožer HDZ-a i dalje je poluprazan.

19:05 Potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica zadovoljno nam je poručila da HDZ-u odgovara i niska i visoka izlaznost.

'Sretna sam i vesela. Ovo je velika pobjeda HDZ-a, a što se tiče male izlaznosti, ljudi su očito zasićeni izborima. Nastavit ćemo se zalagati za sve stvari kao i dosad', rekla je Šuica.

  • +10
Stožer HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

19:00 U HDZ-u su oduševljeni izlaznim anketama, prema kojima osvajaju čak šest mandata.

18:50 Atmosfera u HDZ-u znatno je opuštenija nego za parlamentarne izbore, a i dvorana u hotelu Westin je prepolovljena i upola je manja jer se očito očekuje znatno manje uzvanika. Netom prije zatvaranja birališta, od viđenijih HDZ-ovaca moglo se vidjeti stranačkog barda Matu Granića.

sve osim nogometa

Učitavanje...