vrijeme za vikend

Većinu zemlje čekaju topli i sunčani dani, ali ove regije ipak bi mogla okupati kiša

25.10.2024 u 07:38

Bionic
Reading

Petak će biti topliji, iako će se zadržati veća količina oblaka, uz mjestimičnu kišu i maglu u nekim područjima. Za vikend nas očekuje stabilnije vrijeme, s više sunca i višim temperaturama

U istočnim dijelovima Hrvatske, kao što su Slavonija, Baranja i Srijem, petak će proteći većinom sunčano, uz jutarnju maglu, dok lokalno može pasti i malo kiše zbog prolaznih oblaka. Vjetar će biti uglavnom slab, a temperature će se kretati od 9 do 11 °C ujutro, dok će dnevne dosezati između 18 i 20 °C, piše HRT.

Središnja Hrvatska imat će nešto niže temperature. Jutro će biti djelomično do potpuno oblačno, no oblaci će se sredinom dana postepeno povlačiti. Vjetar će biti slab, dok će na otvorenom moru sjevernog Jadrana zapuhati umjereno jugo.

Izmenjivati će se sunce i oblaci

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj izmjenjivat će se sunce i oblaci, uz povremenu kišu, osobito u Istri i Gorskom kotaru. Poslijepodne će biti sunčanih razdoblja, a temperature će varirati od 9 °C u gorskim područjima do 15 °C na otocima, dok će maksimalne dnevne biti između 17 i 21 °C.

Dalmacija će uživati u sunčanijem i toplijem vremenu, s povremenom naoblakom i mogućnošću lokalnih padalina na sjeveru ujutro. Vjetar će biti slab i promjenjiv, a more mirno ili blago valovito.

Na krajnjem jugu Hrvatske neće biti jakog vjetra ni valovitog mora. Noću će puhati burin, a danju lagani povjetarac s mora. Uz obilje sunčanih sati, najviše dnevne temperature bit će između 21 i 23 °C.

Vikend stabilan, no ne posve suh

Za vikend nas očekuje još stabilnije vrijeme, ali ne posvuda potpuno suho. U unutrašnjosti će prevladavati sunčano, no zbog slabog vjetra jutarnja magla može se ponegdje zadržati i do kasnog prijepodneva. Temperature će ostati slične kao prethodnih dana.

Dalmacija će zadržati sunčano vrijeme, dok će sjeverni Jadran biti oblačniji, s mogućnošću prolazne kiše u subotu, posebno u unutrašnjosti Istre.

Vjetar će biti umjereno jugo, a dnevne temperature ugodne, od 19 do 24 °C, prognozirala je DHMZ-ova meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc za HRT.