PUKAO CJEVOVOD

Velik dio Zagreba bez tople vode: Oglasio se Tomašević

13.05.2023 u 12:21

Bionic
Reading

Zapadni dio Zagreba od sinoć je bez tople vode, odnosno oni koji su na HEP-ovoj toplovodnoj mreži. Zbog puknuća magistralnog cjevovoda gradskog vodovoda, koji prolazi kroz područje Elektrane-toplane Zagreb, obustavljena je isporuka toplinske energije na zapadnom dijelu Zagreba, izvijestilo je HEP Toplinarstvo u petak navečer

Privremeno je obustavljena isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba, odnosno u naseljima Trešnjevka, Voltino, Gajevo, Stagliše, Gredice, Jarun, Vrbani, Rudeš, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice.

Iz HEP Toplinarstva ističu da su zbog havarije magistralnog cjevovoda gradskog vodovoda, koji prolazi područjem Elektrane-toplane Zagreb, poplavljena proizvodna postrojenja Elektrane, pa su iz sigurnosnih razloga odmah isključena.

'Po mojim informacijama došlo je do puknuća zbog građevinskih radova koji su u tijeku od strane HEP-a kao investitora, međutim, istraga će to do kraja dokazati, ovisno o tome će se financirati sanacija same cijevi.

Što se tiče građana koji nemaju toplu vodu, to nije nešto što je u gradskoj domeni, gradskih poduzeća. Toplu vodu isporučuje HEP, a mi isporučujemo vodu', rekao je za HRT zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.