tuča i jaka kiša

Veliko nevrijeme poharalo Zagorje, poplavljena industrijska zona u Pregradi

08.06.2024 u 07:59

Bionic
Reading

Veliko nevrijeme zahvatilo je sinoć dio Zagorja, posebno Hum na Sutli. Taj je predio zahvatila i tuča, a . velik problem stvarao je i vjetar te jaka kiša

Na području Orešja Humskog i Prišlina pojavili su se i odroni zemlje na više mjesta radi jakih oborina pa na niskonaponskoj mreži postoje prekidi napajanja električnom energijom koji će se ujutro početi rješavati, piše Zagorje.com

Kako javlja Ravnateljstvo civilne zaštite, stigle su dojave koje su se uglavnom odnosile na poplavljivanje podrumskih prostorija obiteljskih kuća i prizemnih dijelova zgrada te osobnih vozila.

Poplavljena je i industrijska zona u Pregradi te je došlo do izlijevanja potoka Kostelina na prometnicu D 206, dionica Pregrada - Hum na Sutli, koja je do daljnjega zatvorena za sav promet.

Nevremenskih iznenađenja moglo bi biti i danas jer je za predvečer upaljen žuti alarm za Zagrebačku i Karloačku regiju, i to zbog pljuskova s grmljavinom, uz moguću tuču.

DHMZ prognozira za danas djelomice, u Dalmaciji pretežno sunčano. U drugom dijelu dana uz jači razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u Gorskoj i središnjoj Hrvatskoj. Pritom pljuskovi mogu lokalno biti izraženi, uz pojavu tuče. Vjetar većinom slab, na Jadranu mjestimice do umjeren jugozapadni. Najviša temperatura zraka između 26 i 31 °C.