VIJEĆE ZA NACIONALNU SIGURNOST

Grabar Kitarović zabrinuta: Tajne službe izdat će posebne mjere

28.05.2018 u 07:27

Bionic
Reading

Nakon jutrošnje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost o aferi Hotmail predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović kazala je: 'Zadužili smo tajne službe da se izrade posebne mjere za korištenje medija kojima se služimo u komunikaciji'

Predsjednica je nakon sjednice kazala kako jest zabrinuta te kako će tajne službe izraditi posebne mjere i preporuke za komunikacijske kanale koje koriste državni dužnosnici.

Na marginama je predsjednica s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem razgovarala i o demografskim mjerama. Naime, predsjednica je svoj set mjera izradila i uporno čeka Plenkovića da ih zajedno predstave.

'Načelno smo razgovarali o tome. Predložila sam mu sazivanje ove sjednice, no tada smo prvenstveno razgovarali o Agrokoru. Danas šaljem pisani prijedlog Vladi oko demografskih mjera. To je ključno pitanje u kojem se ne možemo razilaziti. Tu mora biti konsenzus', kratko je poručila Grabar Kitarović.

'Ne možemo se ograničiti na mjere populacijske politike, već ona obuhvaća sve vidove društva', smatra.

Podsjetimo, nakon izbijanja afere Hotmail predsjednica Kolinda Grabar Kitarović požalila se kako je SOA nije izvijestila o curenju e-mailova te javno ustvrdila kako se tijekom pripreme lex Agrokora točno tri puta sastala s Martinom Dalić, ne precizirajući detalje o sadržaju sastanaka.

Protiv Martine Dalić u međuvremenu je pokrenut postupak za sukob interesa, a na istoj sjednici Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa utvrđeno je da vezano uz putovanje predsjednice Grabar Kitarović u SAD nema dovoljno indicija - niti podataka - za pokretanje postupka.

  • +17
Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL