paket mjera

Prijeti nestašica svinjetine? Pogledajte koji su proizvodi od danas na popisu zamrznutih cijena

14.03.2023 u 13:05

Bionic
Reading

U paketu mjera kojima Vlada želi obuzdati posljedice inflacije nastavlja se ona kojom se ograničavaju cijene nekih prehrambenih proizvoda. Do sada ih je na listi bilo devet, no došlo je do promjena

U mjerama ograničenja cijena nekih namirnica, koje je Vlada uvela u rujnu prošle godine, došlo je do modifikacija. Tako će suncokretovo ulje biti nešto jeftinije te će mu se cijena ograničiti na 1,72 eura. Do sada je suncokretovo ulje bilo ograničeno na 1,86 eura.

Na listi ostaje mlijeko s 2,8 posto mliječne masti i to po cijeni od 0,98 eura. Cijena od 0,80 eura i dalje će biti ograničena za glatko brašno dok će oštro brašno biti ograničeno na cijenu od 0,83 eura. Bijeli šećer kristal imat će ograničenu cijenu od 1,33 eura.

Na listi proizvoda ostaje i cijelo pile s ograničenom cijenom od 3,32 eura te mljeveno svinjsko meso, ograničeno na cijenu od 4,11 eura.

Na listi se nalazi i carsko meso, kojem će kila biti ograničena na 3,79 eura.

S popisa su ipak izbačeni neki proizvodi i dodani drugi. 'Zbog moguće nestašice proizvoda svinjskog mesa (lopatica i vratina) shvatili smo da postoji mogućnost ako ostanu ograničene cijene da ih možda neće biti pa ćemo ih maknuti u četvrtak s liste, ali smo stavili carsko meso po cijeni od 3,79', poručio je premijer Plenković na predstavljanju.