JOSIPOVIĆ O PROGNOZI PADA BDP-A

'Vlada sad treba pokazati da Europska komisija nije u pravu'

03.05.2013 u 18:04

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je danas u Vukovaru da je na Vladi RH da učini sve da se procjena Europske komisije o većem padu hrvatskoga gospodarstva ne ostvari

'Na hrvatskoj vladi je da učini sve da se ta procjena ne ostvari', rekao je Josipović odgovarajući na novinarsko pitanje da komentira procjenu Europske komisije da će hrvatsko gospodarstvo ove godine pasti jedan posto, a u prognozama prije tri mjeseca očekivala je pad od 0,4 posto.

Novinare je zanimalo i mišljenje predsjednika Republike o nedolasku katarskoga izaslanstva na otvorenje džamije u Rijeci.

'Njegovo Veličanstvo, katarski emir mi je poslao pismo i dogovaramo novi termin posjeta, najvjerojatnije do kraja godine, i tada će doći i gospodarska delegacija. Neki od onih poslova o kojima smo razgovarali u Kataru se ostvaruju, a neki tek trebaju. U svakom slučaju, očekujem dobru suradnju s Katarom', rekao je.

Josipović je ocijenio u izjavi novinarima kako je odluka vlade o osnutku Javne ustanove Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru odlična jer će se, kako je objasnio, 'objedniti postojeći resursi i dobiti jedna nova dimenzija' u razvoju toga grada.

Također je izrazio zadovoljstvo ulaganjima u razvoj Vukovara rekavši kako je, osim materijalnog, posebice važno ulaganje u pomirbu i zajednički život.

Predsjednik Republike Ivo Josipović u Vukovaru je bio na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u povodu Dana grada. Obišao je i mjesto masovne grobnice u Sotinu, gdje se susreo s članovima obitelji nestalih Sotinjana. Na mjestu masovne grobnice na Ovčari i Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položio je vijenac i zapalio cvijeću. Boravak u Vukovaru završit će posjetom Veleučilištu Lavoslava Ružičke na kojem će održati predavanje u sklopu projekta 'Prema europskom građanstvu'.