UZBUNA U BEOGRADU

Vulin traži odgovore: Tko je htio ubiti premijera Vučića?

29.10.2016 u 21:38

Bionic
Reading

U blizini obiteljske kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića, na putu koji do nje vodi, policija je pronašla arsenal oružja i municiju, javljaju srbijanski mediji

Kako doznaje B92, oružje i municija pronađeni su u šumi u blizini puta nedaleko od kuće u kojoj često boravi premijer Vučić, a ne u blindiranom automobilu, kako su mediji ranije javili.

Na oko 50 metara od puta koji vodi do obiteljske kuće premijera pronađeni su raketni bacač - zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, oko pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je premijer Aleksandar Vučić sada na sigurnoj lokaciji i dodao da se oružje nalazilo na idealnom mjestu za napadača, koji bi oružje mogao iskoristiti, a onda pobjeći.

'Tako se obavljaju likvidacije. Oružje se nalazilo na mjestu na kojem zbog konfiguracije terena automobili moraju usporiti i na idealnoj udaljenosti za upotrebu naoružanja poput zolje, koja služi za uništavanje oklopnih vozila', rekao je Stefanović.

Resorno tužiteljstvo dalo je nalog da se izuzme DNK sa zolje i ručnih bombi koje su pronađene, prenose mediji.

Vučić zasad bez komentara, Vulin traži informacije tko je htio ubiti premijera

Vučić je za Kurir rekao da ne može davati izjave dok ne dobije informacije od policije i BIA-e.

Oglasio se zato ministar Aleksandar Vulin, pozvavši nadležne službe da daju odgovore na pitanje tko je pripremao ubojstvo premijera Aleksandra Vučića.

'Ovo sigurno nije prvi put, a nažalost neće biti ni posljednji da se priprema ubojstvo premijera i članova njegove obitelji ako ne budemo konačno saznali imena, tko su ti ljudi i po čijem nalogu to rade', rekao je Vulin.

Uvjeren je da će Vučić pokušati minimizirati slučaj.

'Nadležne službe su dužne dati odgovore tko je pripremao ubojstvo predsjednika vlade, nadležne sigurnosne strukture su dužne štititi obitelj predsjednika vlade, štititi njega i ustavni poredak u ovoj zemlji. Oni koji su u državnim strukturama, koji su u sigurnosnim strukturama, a nisu u stanju nakon svih ovih godina dati odgovor na ta pitanja, trebaju se povući i prepustiti svoja mjesta onima koji to mogu raditi i koji hoće to raditi', rekao je Vulin.

449825,448813,446209,445000