DAN GRADA

Zadar dočekuje generala Gotovinu

24.11.2012 u 11:20

Bionic
Reading

Zadar danas na Dan grada i blagdan svoga zaštitnika sv. Krševana dočekuje generala Antu Gotovinu. Centralni događaj je obraćanje generala građanima Zadra na starom Forumu, predviđeno za 14 sati. U 9.15 sati Gotovina će biti gost zadarskog župana Stipe Zrilića. Na ovom će prijemu biti svi gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Zadarske županije. U 10 sati u katedrali Sv. Stošije održat će se sveta misa koju će predvoditi nadbiskup zadarski Želimir Puljić. U 11.30 sati na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu general Gotovina će primiti Grb Grada Zadra i Povelju počasnog građanina

Svečani program proslave Dana grada, koji će uveličati general Gotovina, započinje u 12.30 sati uz nastupe klapa Bibinje i Sol, grupe Forum i Jole.

Osim ovih događanja velika fešta najavljena je i u Varoši, gdje će biti organizirano dijeljenje besplatnih obroka, a najavljena je i zabava do ranih jutarnjih sati nedjelje.

Iz PU zadarske poslali su priopćenje u kojem navode kako se na užem području središta grada i na Poluotoku očekuje povećan broj vozila i gužve u prometu te će policijski službenici Policijske uprave zadarske na najprometnijim raskrižjima i drugim mjestima pojačano nadzirati i regulirati promet s ciljem smanjivanja gužve i osiguranja protočnosti prometa.

'Sve građane upozoravamo na očekivane probleme u prometu i upućujemo da u središtu grada koriste alternativna parkirališta izvan Poluotoka te da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i upute policijskih službenika. Također, sve vozače motornih vozila pozivamo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima, kao i na strpljenje i toleranciju u prometu', upozorili su iz PU zadarske.

U 20.30 sati na Višnjiku se igra utakmica 10. kola košarkaške ABA lige između Zadra i MZT-a, a nakon poziva upućena generalu Gotovini da bude gost kluba, navijači s nestrpljenjem očekuju njegov odgovor.