dizajneri naprijed

Zagreb raspisao natječaj vrijedan 51.000 eura: Traži se novi vizualni identitet

28.10.2024 u 15:17

Bionic
Reading

Grad Zagreb u ponedjeljak je objavio međunarodni projektni natječaj za dizajn novog vizualnog identiteta kojega će provesti Hrvatsko dizajnersko društvo, s ciljem stvaranja dizajna koji će obuhvatiti povijest, kulturu, arhitekturu i dinamiku Zagreba

Novim vizualnim identitetom želi se prikazati bogata povijest grada i ojačati njegovu međunarodnu prepoznatljivost, priopćeno je iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Natječaj je otvoren za profesionalne dizajnere, samostalne autore i kreativne timove.

Nagradni fond iznosi ukupno 51 tisuću eura, koji će biti raspoređen na pet najboljih prijedloga - prva nagrada iznosi 15 tisuća, druga 12 tisuća, treća 10 tisuća, četvrta osam tisuća i peta šest tisuća eura. Prijave su otvorene od danas, 28. listopada 2024., a rok za dostavu natječajnih radova je 13. siječnja 2025. Očekuje se da će rezultati natječaja biti objavljeni 31. siječnja 2025.

'Pozivam sve zainteresirane da svojom prijavom pridonesu kreiranju suvremenog vizualnog identiteta Zagreba, koji će istovremeno utjeloviti zagrebačku povijest i tradiciju, ali i viziju budućnosti našeg grada', rekao je gradonačelnik Tomašević.

Naglasio je i važnost uključivanja kreativnih rješenja koja će pridonijeti boljoj prepoznatljivosti glavnog grada Hrvatske, Zagreba, na međunarodnoj razini.