NASTAVLJA SE PRVENSTVO

Zagreb vs. Rijeka: Imperativ pobjede unatoč problemima

30.09.2011 u 11:21

Bionic
Reading

Rijeka nije osjetila slast pobjede već mjesec dana, a usto podignuta je i velika buka oko neisplaćivanja plaća. S druge strane ni Zagrebu ne cvjetaju ruže - baš od 10. kola MAXtv Prve lige klupu je preuzeo Gordan Ciprić

Riječani u izuzetno teškom, pomalo i mučnom trenutku odlaze na gostovanje u Zagreb. Pod pritiskom uprave kluba koja prijeti kaznama zbog štrajka izazvanog nedobivanjem šestomjesečnih primanja, od nogometaša Alena Horvata očekuje se da potvrde status favorita u Kranjčevićevoj, u 10. kolu MAXtv Prve lige. Iako im na ruku ide i loše stanje suparnika jer upravo je odrađena smjena trenera 'pjesnika', ekipi s Kantride neće biti lako; zbog ozljeda će nedostajati Alferez, Sivonjić, Živulić i Tadejević.

'Mislim da su ova događanja od proteklog tjedna iza nas i igrači su svjesni kako moramo staviti glave zajedno te da možemo u Zagrebu napraviti uspjeh. Vjerujemo da ćemo polučiti dobru igru i rezultat kako bi se vratili sretni iz Zagreba', smatra Horvat.

Istodobno, u Zagrebu se Gordan Ciprić priprema za svoj debi na klupi 'pjesnika'. Luka Pavlović je već bivši, a od novog glavnog stratega očekuju se tri boda bez obzira na sve poteškoće, objektivne i subjektivne.

'Ništa radikalno se ne može promijeniti u tri dana, ali znam sigurno da Zagreb kao domaćin mora igrati ofenzivno i na pobjedu. Drugim riječima to znači da utakmica s Rijekom ne trpi alibije i da nam Riječani, uz sav respekt prema njima, ne bi smjeli pokvariti radost pobjede', kazao je u najavi utakmice Ciprić koji neće moći računati na ozlijeđenog Celiščaka, te 'požutjele' Pavlovića i Jurendića.

Zanimljivo, i Zagreb i Rijeka u dosad odigranih devet kola nove sezone osvojili su po 13 bodova, no 'pjesnici' imaju pobjedu više, ali i dva poraza, pa bi po starom sustavu natjecanja po kojem se za pobjedu dobiva dva boda Rijeka bila - bodovno uspješnija.

Utakmica u Kranjčevićevoj je na rasporedu u 18 sati s izravnim prijenosom na Arenisport 2.