FINANCIRANJE ZAKLADE

Zaklada Vigilare odbacila kao 'nestručno nagađanje' Blaževićeve navode

11.07.2024 u 17:18

Bionic
Reading

Zaklada Vigilare u četvrtak je opovrgnula i kao "puko nestručno nagađanje" nazvala navode o njezinom poslovanju izrečene na okruglom stol u Saboru na temu "Antirodni pokreti i nasilje nad ženama".

"Informacije iznesene u članku nakladnika Hina od 10. srpnja 2024. godine pod naslovom 'Okrugli stol Možemo!: Nasrtaji na ženska prava dovode do porasta nasilja nad ženama' predstavljaju puko nestručno nagađanje jer su priljevi i prihodi, kao i rashodi i odljevi, sasvim različite računovodstvene kategorije među kojima na godišnjoj razini mogu biti značajne (legitimne i legalne) razlike", navodi Zaklada u "odgovoru na objavljene informacije".

"Zaklada Vigilare ovim putem koristi priliku kako bi naglasila da je svoje zakladničke, poslovne i računovodstvene obveze uvijek uredno ispunjavala te isto tako uredno objavljivala financijska izvješća u javnim registrima", dodaje se u odgovoru koji potpisuje predsjednik Zaklade John Vice Batarelo.

Upravitelj Zaklade Solidarna Ivan Blažević je na jučer održanom okruglom stolu stranke Možemo! u Saboru "iznio sumnje u financiranje Zaklade Vigilare koja radi u Hrvatskoj jer postoje diskrepancije u financijskim izvještajima vezanim za prihode i priljeve, gdje je, primjerice, 2022. proknjižen prihod od 4,9 milijuna kuna, a na račun im je sjelo 19 milijuna".