stanje u prometu

Zbog nesreće kod Plitvica vozi se u koloni, gužva i na Krčkom mostu

17.08.2017 u 12:15

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti u mjestu Rudanovac između Plitvičkih jezera i Korenice vozi se otežano, a prometna policija vozila propušta naizmjence. U smjeru juga kolona je duga oko jednog, a u smjeru sjevera oko tri kilometra

'Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, duž Jadranske magistrale, na cestama u Istri, povremeno u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima i graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom te Crnom Gorom. Vrlo je gust promet na otoku Krku te Krčkom mostu u oba smjera', javlja Hrvatski autoklub.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je četiri kilometra. Povremeno se vozi usporeno pred tunelom Učka u smjeru Rijeke te nakon tunela Učka prema čvoru Matulji.

Pojačan je povremeno promet na autocesti A1 u oba smjera, a uz čekanja, u koloni vozi se kroz tunel Sveti Iliju u oba smjera.

Jak vjetar usporava promet na autocestama: A1 između južnog dijela tunela Bristovac i vijadukta Božići (ograničenje brzine je 80 km/h) te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec
  • DC502 Smilčić-Pridraga
  • ŽC5042 Višnjan-Tićan

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu
  • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo
  • DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17. kolovoza)
  • DC206 Valentinovo-Petrovsko