poziv rusima

Zelenski: Ne dozvolite Rusima da putuju; Peskov: Europa se mora konačno odlučiti želi li platiti hirove Zelenskog

09.08.2022 u 13:20

Bionic
Reading

Kremlj je u utorak odbacio poziv ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog na zabranu putovanja na zapad svim Rusima kao iracionalan, rekavši da će Europa morati konačno odlučiti želi li platiti za Zelenskijeve hirove

U intervjuu za The Washington Post, Zelenski je pozvao zapadne čelnike da prestanu dopuštati Rusima da putuju u njihove zemlje kao kaznu za odluku predsjednika Vladimira Putina o slanju snaga u Ukrajinu.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da nema šanse da Rusi budu izolirani od ostatka svijeta i upitao bi li Europa trebala nastaviti podržavati Zelenskija.

"Iracionalnost njegova razmišljanja u ovom slučaju je neizmjerna", rekao je Peskov novinarima.

"To se može vidjeti samo krajnje negativno. Svaki pokušaj izolacije Rusije ili Rusa je proces koji nema perspektivu", dodao je.

  • +11
Rat u Ukrajini Izvor: EPA / Autor: SERGEY DOLZHENKO

Prije ili kasnije Europa će se "početi pitati radi li Zelenskij sve kako treba i trebaju li njegovi građani plaćati za njegove hirove", dodao je Peskov.

Post je citirao Zelenskija da bi Ruse trebalo prisiliti da "žive u svojem svijetu dok ne promijene svoju filozofiju".

"Koji god Rus bio... neka ide u Rusiju", rekao je Zelenskij, a prenosi Post.

"Oni će reći: 'Ovo nema nikakve veze s nama. Ne može se cijelo stanovništvo smatrati odgovornim, zar ne?' Može. Stanovništvo je izabralo ovu vladu, ne bore protiv nje, ne raspravljaju s njom, ne dižu glas", poručio je.

  • +14
Dmitrij Peskov Izvor: EPA / Autor: MAXIM SHEMETOV / POOL