UZ MINISTRA I TAJNIKA

Župan Marušić izbjegnutoj tragediji na A3: 'Nije bilo bezazleno...'

13.09.2024 u 16:16

Bionic
Reading

U petak ujutro oko 11 sati na autocesti iz pravca Slavonskog Broda prema Županiji, kod skretanja za odmorište Marsonia, brodsko-posavski župan Danijel Marušić imao je nesreću. U službenom vozilu Brodsko-posavske županije on i njegov vozač naletjeli su na veći željezni predmet koji se nalazio na desnom kolničkom traku autoceste, nakon čega im je probušena guma i oštećena felga

Iza Marušićeva automobila vozio je državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Domagoj Mikulić. U tom trenutku na autocesti je bila gužva, a kasnije se iza njih u vozilu pojavio i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

'Kako je ministar došao u posjet, išli smo iz Brodskog Stupnika prema Šamcu. U lijevoj traci na autocesti smo naletjeli na neki, čini mi se, metalni predmet, koji je očigledno bio oštar. Udarili smo u njega, nismo ga mogli izbjeći zato što je kamion bio s desne strane pa smo trebali čekati da se raščisti desna traka da možemo polako prijeći u zaustavnu.

Guma je eksplodirala, a dobro je u tom svemu što je tajnik Domagoj Mikulić bio priseban, držao je razmak i uspio zakočiti da se ne sudarimo. Ministar je isto odreagirao na vrijeme, tako da smo izbjegli sudar', rekao je Marušić. Premda je potencijalno moglo biti opasno, župan kaže da je važno da je sve dobro prošlo.

'Opasno je zato što automobili prolaze desnom trakom jako brzo pa ne možeš samo tako prijeći u zaustavnu. To je sve trajalo, nije bilo bezazleno, ali dobro je da se nama dogodilo nego nekom drugome. Naši su automobili sigurniji, automobil unatoč puknuću nije gubio smjer i uspjeli smo ga polako zaustaviti. Moglo je biti opasno da se tajnik zabio u nas, ali hvala Bogu i spretnosti vozača to se nije dogodilo', zaključio je.