OVO SE PRETVARA U NATJECANJE

Francuska kaže da će ukinuti benzince i dizelaše 2040, a Pariz - 2030!

13.10.2017 u 08:27

Bionic
Reading

Pojedini proizvođači tvrdoglavi su po pitanju električnih automobila, te ih zbog niskih profitnih marži ne žele razvijati, no kako stvari stoje izbor će uskoro biti izrađivati električne automobile uz kakvu takvu dobit ili ne proizvoditi automobile uopće

U srpnju su Francuzi službeno najavili plan o zabrani prodaje automobila na motore s unutarnjim izgaranjem od 2040, no Reuters piše kako je smogom onečišćenom Parizu to prekasno.

Glavni grad Francuske, naime, zabranu želi uvesti već 2030!

‘Promet je jedan of glavnih uzročnika štetnih emisija plinova, stoga planiramo kraj za vozila s unutarnjim izgaranjem, te ostale automobile na fosilna goriva do 2030’ rekao je radiju France Info Christophe Najdovski, dužnosnik zadužen za prometnu politiku u uredu gradonačelnice Anne Hidalgo.

Pariz nije usamljen u neslužbenom natjecanju za najekološkiji grad. Oxford je također potvrdio kako će već od 2020. u strogom centru potpuno zabraniti automobile s emisijom CO2.

Ova zelena domena postepeno će se širiti iz godine u godinu, sve dok 2035. vozila na unutarnje izgaranje ne postanu potpuno zabranjena na razini cijelog grada.

Ako pak imate električni automobil - parking u gradskom centru koštat će vas manje.