40. godišnjica legendarnog brenda

Nisanova sportska marka se vraća u Europu: Prvi model je potpuno električna Ariya NISMO

17.07.2024 u 14:51

Bionic
Reading

Sa svojim aerodinamičnim dizajnom, elitnim upravljanjem i dinamičnijim ovjesom, Ariya NISMO je projektirana da donese uzbuđenje i preciznost na ceste. Ovaj električni crossover dolazi s brojnim poboljšanim dijelovima i nudi NISMO podešavanje

Nissan je objavio kako se s ovogodišnjim obilježavanjem 40. godišnjice NISMO-a i 30-godišnjim naslijeđem u regiji, marka NISMO vraća u Europu. Europski kupci uskoro će moći kupiti elegantni, elegantni, ali sportski Ariya NISMO - Nissanov prvi potpuno električni NISMO model na ovom tržištu.

Inače, Nissan je predstavio Ariyu NISMO u siječnju na Tokyo Auto Salonu 2024. najavivši početak prodaje u Japanu ovoga lipnja. Za japansko tržište kupci mogu birati između dva modela Ariya NISMO, B6 e-4ORCE i B9 e-4ORCE. Prvi ima bateriju kapaciteta 66 kWh i proizvodi maksimalnih 270 kW (367 KS) i 560 Nm okretnog momenta. Snažniji, opremljen baterijom od 91 kWh, stvara maksimalnu snagu od 320 kW (435 KS) i 600 Nm okretnog momenta. NISMO podešavanje proizvodi ubrzanje koje je snažno, ali glatko i lako za kontrolu. Uključivanje ekskluzivnog NISMO načina vožnje maksimizira odgovor kada se žele još bolje performanse.

Zasad još nije objavljeno koji će model Ariye NISMO biti predstavljen za europsko tržište, no nagađa se da bi to mogao biti snažniji japanski model.

Nissan Ariya NISMO Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Dinamičan, okretan i odvažne osobnosti, Ariya NISMO utjelovljenje je vrhunskih Nissanovih performansi. Nadovezujući se na Nissanovo snažno NISMO nasljeđe i zadržavajući svoj dizajn nadahnut Japanom, Ariya NISMO donosi novu razinu ushićenja već izvrsnim performansama Ariya e-4ORCE 87 kWh.

Ariya NISMO može se pohvaliti nizom oštrih i sportskih vanjskih detalja i inženjeringa, pružajući onaj prepoznatljiv besprijekoran električni osjećaj s dodatnom iskrom s trkaće staze. Sa svojim crossover dizajnom nadahnutim Japanom, potpuno električni Ariya NISMO pruža fluidne, aerodinamične performanse koje smanjuju otpor i generiraju veću potisnu silu pri većim brzinama.

'NISMO se vraća u Europu! Ovu uzbudljivu marku vraćamo na naše tržište s novim i osvježenim modelom. Dok guramo naprijed elektrifikaciju naše linije, bitno je da nastavimo nuditi elitne i uzbudljive modele kupcima i NISMO entuzijastima.'

'Ariya NISMO postiže savršenu ravnotežu trenutnog odgovora i ubrzanja potpuno električnog automobila s mehaničkim finim podešavanjem sportskog automobila, što rezultira izvanrednim automobilom za svakodnevnu vožnju. Sa svojim upečatljivim dizajnom i stavom, pripremite se istaknuti se iz gomile!' rekla je Mayra González, potpredsjednica odjela za marketing i prodaju, Nissan Europe.

Ariya NISMO EV crossover dolazi s brojnim poboljšanim dijelovima i nudi NISMO podešavanje, koje proizvodi ubrzanje koje je snažno, ali glatko i lako za kontrolu. Pružajući bolje performanse zahvaljujući podešenom VDC-u, u kombinaciji s 20-colnim gumama (dimenzije 255/45R20) visokog prianjanja, Ariya NISMO je također opremljen fino podešenim e-4ORCE sustavom za bolju raspodjelu snage i momenta na kotačima. Model također pruža kontinuirani G-osjećaj i linearno ubrzanje čak i pri velikim brzinama.

Ariya NISMO kupcima pruža sposobnost upravljanja i skretanja obično rezerviranu za motorsport. e-4ORCE podešen prema NISMO-u maksimizira performanse i prednjeg i stražnjeg sustava ovjesa, osiguravajući stručnu trakciju u svim vremenskim uvjetima, bez gubitka bilo kakve preciznosti sportskog automobila. Dodatna precizna vožnja također je osigurana za vozače i putnike s fino podešenim kočionim pločicama koje daju pouzdanu snagu zaustavljanja, bilo po kiši ili suncu.

Upečatljiva unutrašnjost također je pomno dizajnirana kako bi pružila vrhunsko i ekskluzivno iskustvo, neovisno o tome gdje i kada se vozite. Glatka unutrašnjost modela u crnoj boji nadopunjena je pikantnim crvenim naglaskom koji odiše stilom i sofisticiranošću. Ovo je dodatno pojačano posebnim NISMO sjedalima modela, koja podsjećaju na automobile Formule E, koja pružaju vrhunsko prianjanje i pristajanje, osiguravajući udobnost za sve unutra.

  • +12
Nissan Ariya NISMO Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Nisan je objavio i kako nova ažuriranja proizvoda stižu kasnije ove godine.

Dok se Nissanovi vozači Formule E, inženjeri i navijači pripremaju za završnicu sezone prepunu akcije na London E-Prixu, posjetitelji iz cijelog svijeta imati će jedinstvenu priliku vidjeti Ariya NISMO po prvi put u Europi. Formula E predstavlja vrhunac inovacije u električnoj tehnologiji, a Nissan Ariya NISMO projektiran je kako bi to isto uzbuđenje uz stazu prenio na obične ceste, pružajući neusporedivo iskustvo vožnje.