International Van of the Year Award 2025

Renault Master je Međunarodni kombi godine 2025.: Peti kombi marke koji je osvojio ovaj prestižni naslov

18.09.2024 u 11:32

Bionic
Reading

Nagrada za Kombi godine drugo je ovogodišnje postignuće marke, budući da je Scenic E-Tech electric u veljači osvojio naslov Automobila godine (COTY 2025)

Četvrta generacija Renault Mastera je osvojila prestižnu titulu Međunarodni kombi godine 2025. (IVOTY 2025) na gala banketu 'Noć zvijezda' na Međunarodnom sajmu mobilnosti, transporta i logistike IAA Transportation 2024. u Hannoveru, Njemačka.

Jednoglasna odluka stručnog povjerenstva koje je predstavljalo 25 zemalja diljem Europe izglasala je novi Renault Master kao svoj izbor broj jedan i po prvi put izabrani su zajednički drugoplasirani, s novom linijom Ford E-Transit Custom i Stellantis ProOne Large Van dijele drugu stepenicu na postolju. Novi Ford Transit Courier i najnoviji Mercedes-Benz eSprinter završili su uži izbor kandidata.

Bio je to peti put u 33-godišnjoj povijesti dodjele nagrade Međunarodni kombi godine (IVOTY) da je Grupa Renault osvojila ovu prestižnu čast, s drugom generacijom Mastera koja je to uspjela 1998., nakon čega je uslijedio Trafic 2002. druge generacije s modelom Kangoo Z.E. razbijajući kalup, postavši prvo potpuno električno gospodarsko vozilo koje je osvojilo ovu nagradu 2012., nakon čega slijedi sljedeći Kangoo Van 2022. (dijeli se s Mercedes-Benz Citanom II) i sada s novim Masterom za 2025.

'Žiri IVOTY-ja je bio impresioniran potpuno novim dizajnom i visokom razinom inovacija i tehnologije razvijenih za novi asortiman Master, koji ima naprednu aerodinamiku, povećanu upotrebljivost i poboljšanu učinkovitost, prostor, sigurnost i udobnost. Plus činjenica da njegova nova modularna platforma prilagođava dizelske, električne i vodikove pogonske sklopove. Sve atribute ispunjavaju kriterije za dodjelu nagrada. Čestitamo Renault Light Commercials na ovom zasluženom postignuću.' rekao je Jarlath Sweeney, predsjednik, žiri Nagrade za međunarodni kombi godine.

'Ovo je prekrasna nagrada i pravo priznanje svim timovima koji su radili na ovom projektu.Novi Master je savršen primjer onoga što Renaultova laka gospodarska vozila čini nevjerojatnima već više od 120 godina: inovativna su, disruptivna, koriste više energija i dizajnirana za prilagodbu na praktički bezbroj načina kako bi zadovoljila individualne želje svakog od naših profesionalnih kupaca i potrebe.' rekao je Heinz-Jürgen Löw, viši potpredsjednik, Renault, Odjel za laka gospodarska vozila.

  • +17
Renault Master je Međunarodni kombi godine 2025. Izvor: Promo fotografije / Autor: GREG

Nagrada za Kombi godine drugo je ovogodišnje postignuće marke, budući da je Scenic E-Tech electric u veljači osvojio naslov Automobila godine (COTY 2025).

Renault Master - OpenR link Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Razloga za slavlje francuskog proizvođača još je više uzmemo li u obzir činjenicu da je od posljednjeg Renaultova osvajanja dviju nagrada zaredom prošlo 27 godina, kada su također briljirali, Scenic prve generacije i Master druge generacije.