NOVI PROGRAM

Brodosplit izrađuje stambene kontejnere za Somaliju

17.06.2015 u 11:22

Bionic
Reading

U Brodosplitu je u tijeku isporuka prijenosnih stambenih kontejnera ugovorenih za tvrtku NapCap Limited iz grupacije R.W. Chelsea Holdings Limited sa sjedištem na Cipru, izvijestili su iz splitskog brodogradilišta

Radi se o 44 prenosive smještajne jedinice, potpuno klimatizirane i izolirane od vanjskih utjecaja poput vjetra, prašine i vlage. Dizajnirane su za brze montaže i demontaže te transport po cijelom svijetu, a namijenjene su stanovanju u negostoljubivim uvjetima, s ekstremnim temperaturnim razlikama, jakim vjetrovima, visokim temperaturama i vlagom zraka.

Pojedinačne dimenzije su dužine 12 metara, širine 2,1 metar te visine 2,5 metara. Svaka je jedinica dvosobna i sastoji se od uredskog prostora, predsoblja, sanitarnog čvora i spavaonice s kompletnom opremom.

Stambeni prostor ima dva PVC prozora, klimatizacijsku jedinicu, LED TV uređaj, mikrovalnu pećnicu, ugradbeni hladnjak, garderobni ormar, radni stol, dvosjednu fotelju i krevet te pripremu za telefon i internetski priključak.

Također su opremljeni električnom instalacijom i vlastitom pločom s osiguračem. Riječ je o projektu kakav do sada nije građen u Brodosplitu, u kojem su u skladu s nacrtima proizveli čeličnu konstrukciju i termalnu vatrootpornu izolaciju te ugradili opremu potrebnu za boravak u zatvorenom prostoru.

Kontejneri će biti postavljeni u stambenom naselju grada Mogadišu u Somaliji, a namijenjeni su za rad osoba angažiranih za terenske akcije.