novosti s burze

CIAK uzeo kredit od 57 milijuna eura, troše ga na razvoj poslovanja

16.08.2024 u 14:25

Bionic
Reading

CIAK Grupa objavila je u petak putem Zagrebačke burze da je sklopila ugovor o dugoročnom sindiciranom kreditu u vrijednosti od 57 milijuna eura, koji će iskoristiti za refinanciranje te za daljnji razvoj poslovanja

Najveći dio sindiciranog kredita iskoristit će se za refinanciranja portfelja kreditnog zaduženja uz niže očekivane kamatne rashode od trenutnih, te konverziju strukture duga u primarno dugoročni. Uz to, osigurana su sredstva u iznosu od 15 milijuna eura za daljnji razvoj poslovanja i konsolidaciju tržišta automobilskog nezavisnog aftermarketa u narednim godinama, sukladno potencijalima tržišta na kojima CIAK Grupa sudjeluje, izvijestili su iz kompanije.

Sindikat banaka čineErste&Steiermärkische Bank kao aranžer te Raiffeisenbank Austria, Hrvatska poštanska banka (HPB) i Privredna banka Zagreb (PBZ).

Realizacijom transakcije CIAK Grupa potvrđuje svoju poziciju na financijskom tržištu te nastavlja s adekvatnim upravljanjem izvorima financiranja, u skladu sa ciljevima daljnjeg razvoja poslovanja i strateških tržišta, dodaje se u objavi.

CIAK Grupa s gotovo 2.600 zaposlenih jedna je od vodećih kompanija u regiji u distribuciji rezervnih dijelova i autoopreme te pionir ekološki osviještenog gospodarenja otpadom, piše na internetskoj stranici kompanije.