tržište kapitala

Indeksi zaključili u zelenom uz minimalne promjene, likvidnost porasla na krilima blok trgovanja

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je srijedu zaključilo u zelenom teritoriju, pri čemu su dionički indeksi ojačali, ali uz minimalne promjene

Tako je indeks CROBEX dan završio na 2.948,9 bodova, što predstavlja blagi rast od 0,1 posto, dok je uži tržišni indeks CroBEX10 ojačao neznatnih 0,03 posto. Sektorski indeksi su imali mješovite izvedbe, pri čemu je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora, s rastom od 0,4 posto, dok je najviše izgubio indeks transportnog sektora, koji je potonuo 1,7 posto.

Ukupna dionička likvidnost je porasla na krilima blok transakcija. Ukupno je protrgovano nešto više od 1,4 milijuna eura, pri čemu je 468 tisuća eura prikupljeno u blok trgovanju dionicom Podravke te dodatnih 285 tisuća eura u blok transakciji dionicom Čateksa. U redovnom trgovanju ponovno su u fokusu ulagača bile redovne dionice Končar D&ST, koje su na prometu od 131 tisuće eura oslabile 0,6 posto, a slijede ih već spomenute dionice Podravke, s prometom od 110 tisuća eura i padom cijene od 1,3 posto.

Loš dan su imale i dionice Lošinjske plovidbe, koje su potonule 9,4 posto, te time uknjižile svoj drugi uzastopni dan pada, te dionice Jadroplova i Luke Ploče, koje su oslabile redom 4,8 posto i 3,3 posto.

S druge strane, dionice Ingre su se, nakon tri uzastopna dana pada, vratile u pozitivan teritorij, s rastom od 3,8 posto, te time pokupile titulu dobitnika dana. Među dobitnicima su se našle i dionice Atlantic Grupe, čija je cijena porasla 2 posto, te dionice Jadrana, koje su ojačale 1,5 posto.

Dobitnik dana Ingra +3,77% 2,20

Gubitnik dana Lošinjska plovidba -9,38% 29,00

CROBEX +0,12% 2.948,93