PRIPREMAJU TEREN

Kineska tvrtka kreće s proizvodnjom čelika u Zimbabveu

21.06.2024 u 12:04

Bionic
Reading

Kineski Tsingshan Holding Group objavio je da priprema teren za pokretanje proizvodnje čelika u milijardu dolara vrijednom pogonu u Zimbabveu

Podružnica Dinson Iron and Steel Company proizvodit će u prvoj etapi poslovanja 600.000 metričkih tona ugljičnog čelika godišnje, rekao je direktor projekta Wilfred Motsi novinarima tijekom obilaska tvornice, ne preciziravši koliko bi dugo etapa trebala trajati.

'Počeli smo proizvoditi sirovo željezo, sirovinu za proizvodnju čelika, a u srpnju krećemo s proizvodnjom pravog ugljičnog čelika', dodao je Motsi.

Tsingshan spada među vodeće proizvođače nikla u svijetu, a u proteklim godinama uložio je značajne iznose u Zimbabve. Osim čeličane, njegovo poslovanje u Zimbabveu obuhvaća i ferokrom, koks i litij, a izgradili su i termoelektranu od 50 megavata.

I buduća čeličana proizvodit će struju, koristeći plin iz peći, i podmirivati petinu svojih potreba, najavljuju. U planu je i gradnja solarne elektrane koja bi trebala ublažiti utjecaj nestašice električne energije u Zimbabveu na poslovanje.

sve osim nogometa

Učitavanje...