u rangu todOrićevih menadžera

Kolika će biti plaća Agrokorova spasitelja?

11.04.2017 u 13:39

Bionic
Reading

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak imat će plaću u visini prosječne mjesečne naknade koju su imali članovi uprave Agrokora u posljednja tri mjeseca. Definirano je to u Vladinu Zakonu o postupku izvanredne uprave u tvrtkama od sistemskog značaja. Ramljaku će plaću i sve troškove platiti Agrokor

Koliko su iznosile plaće Ivice Todorića i njegovih članova uprave, nikad nije bilo javno objavljeno. Jedini koji je javno otkrio svoja primanja je Drago Munjiza, bivši direktor Konzuma, čija je mjesečna plaća bila 50.000 kuna.

Neslužbeno se može čuti da su Agrokorovi članovi uprave primali od 50.000 do 80.000 kuna mjesečno. Ako je to točno, Ramljak će imati plaću od oko 60.000 kuna.

Inače, u krovnoj tvrtki koncerna, Agrokoru d.d., koja zapošljava oko 230 ljudi, prosječna plaća iznosi za hrvatske prilike visokih 20.780 kuna.

Od izvora bliskih Vladinom povjereniku doznajemo kako on još uvijek ne zna kolika će mu biti mjesečna primanja.

'Nitko to nije još računao. U ovom trenutku to i nije bitno. Najvažnije je stabilizirati poslovanje tvrtke i on je u potpunosti posvećen tome. Još nema ni svoj ured. Sve su to sad irelevantne stvari', rekao nam je naš sugovornik.

Osim Ramljakove plaće, trebat će se odrediti mjesečna primanja njegovih zamjenika te naknade za pet članova savjetodavnog tijela.

Sve je to u nadležnosti Ministarstva gospodarstva, na čijem je čelu Martina Dalić.