čuvaju okoliš

OTP banka kreditima do 30.000 eura stimulira kupnju eko vozila

07.05.2018 u 13:33

Bionic
Reading

OTP banka građanima za kupnju eko vozila nudi kredite u kunama i eurima bez naknade za njegovu obradu, troškova javnog bilježnika i naknade za prijeveremenu otplatu. Na taj način dokazuju, kako poručuju iz Uprave OTP banke, svoju predanost ciljevima održivosti, očuvanju okoliša kao i dobrobiti zajednice u kojoj posluju

Namjena ovih kredita je isključivo za kupnju električnih i hibridnih vozila te električnih bicikala i mopeda, priopćili su iz Uprave OTP banke.

Gotovinski krediti za kupnju eko vozila u eurima odobravaju se u iznosu do 30.000 eura uz fiksnu kamatnu stopu od 4,49% (EKS 4,75%), a gotovinski krediti u kunama do iznosa 225.000 kuna uz fiksnu kamatnu stopu od 4,99% (EKS 5,27%). Rok otplate je do deset godina.

OTP banka, dodaju, podržava realizaciju projekata poticanja razvoja korištenja obnovljivih izvora energije i smanjenja utjecaja na okoliš. Tako u svom proizvodnom portfelju nudi i Sunčane kredite - stambene kredite za niskoenergetski dom, koji su namijenjeni kupnji stana ili kuće energetskog razreda B, A i A+, kao i za poboljšanje energetske učinkovitosti financiranjem troškova izrade projekta, plinofikacije domaćinstava, sustava za filtriranje vode, kreditiranje zahvata na nekretnini koji utječu na smanjenje potrošnje energije, kupnje ili ugradnje solarnih kolektora za vlastite potrebe ili za potrebe prodaje struje HROTE-u, sustava za klimatizaciju, ugradnje vanjske stolarije s izo-staklom, termo fasada, obnove krovišta, vjetrenjača za proizvodnju struje i slične zahvate usmjerene na energetsku i okolišnu učinkovitost.

Ova bankarska kuća je prva u Hrvatskoj, ističu, koja koristi električnu energiju iz vlastitih sunčanih elektrana, a u tu svrhu izgrađene su tri solarne elektrane na upravnim zgradama u Zadru, Dubrovniku i Puli. Banka na razne načine nastoji smanjivati svoj utjecaj na okoliš tako će uskoro otvoriti i svoju prvu punionicu za električne automobile.