Podravka i Institut Ruđer Bošković potpisali su sporazum o suradnji prema kojem će budući partneri surađivati u područjima hrane, prehrane, zdravlja, inovativnih tehnologija, kontrole kvalitete, pakiranja hrane te zaštite okoliša, izvijestili su iz Podravke.
Također je dogovoreno zajedničko sudjelovanje u razvojno-istraživačkim projektima, prijenosu najnovijih ideja i znanja, zajedničkih nastupa te stručne i savjetodavne pomoći.
Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić i ravnatelj Instituta Ruđer Bošković Tome Antičić.
Mršić je istaknuo kako su odnosi između znanosti i gospodarstva važna poluga u ostvarenju punog inovacijskog i gospodarskog potencijala Hrvatske.
Podravka je doslovno izrasla iz inovacija, a vjerojatno najpoznatiji primjer inovacije u prehrambenoj industriji s ovih područja je Vegeta, koju je izumio Podravkin tim stručnjaka, rekao je.
Dodao je i kako je istraživanje i inovativnost u stvaranju visokokvalitetnih proizvoda koji osvajaju povjerenje potrošača odrednica Podravkine korporativne strategije na kojoj temelje dugoročni uspjeh kako na domaćem, tako i međunarodnom tržištu.
Antičić je istaknuo kako IRB želi što više surađivati s tvrtkama poput Podravke, jer smatraju kako zajednički mogu profitirati, ne samo kao pojedinci već i cjelokupno hrvatsko gospodarstvo.
Institut ima kvalitetne ljude i veliku količinu znanja, a kako s Podravkom imamo puno dodirnih točaka ostvarit ćemo suradnju od koje će svi imati koristi, rekao je Antičić.
Predstavivši projektnu ideju stvaranja Centra za inovacije u hrani direktorica Istraživanja i razvoja Jasmina Ranilović rekla je kako stvaranje Centra za inovacije u hrani u suradnji s Institutom Ruđer Bošković, daje dodanu vrijednost proizvoda i usluga s ciljem podizanja konkurentnosti i stvaranja dugoročnih pretpostavki za održivi rast i razvoj.