poliscan od vitronica

Pojavila se nova prometna kamera: Vidi sve i navodno nikad ne griješi

11.06.2024 u 10:00

Bionic
Reading

Poljska tvrtka Vitronic Machine Vision jedna je od vodećih na tržištu prometnih kamera, a primarni cilj im je obuzdati nestašne vozače. Tvrtka je poljskoj prometnoj policiji upravo isporučila svoje nove uređaje Poliscan, koji jamče izvrsne performanse

Vitronic svoj novi uređaj prodaje u tri konfiguracije - kao stup s nizom kamera, na tronošcu ili u kućištu koje podsjeća na stražnji dio kamp kućice.

U Vitronicu kažu da se njihove snimke ne mogu oboriti na sudu, odnosno da su svi aparati atestirani i precizni. Drugo, s kućištem koje podsjeća na stup, kamere snimaju u svim smjerovima, a jedan mjerni sustav prati nekoliko prometnih traka. Kamere mogu detektirati promet koji se približava i koji se udaljava, snimiti vozila koja se kreću jedno iz drugoga. Sve to osigurava besprijekorno snimanje prekršaja, čak i u gustom prometu.

Zahvaljujući tehnologiji laserskog mjerenja, nemoguće je zamijeniti vozila (krivo procijeniti) koja su prebrza, čak i ako voze paralelno. Na kvalitetu mjerenja ni na koji način ne utječu prometni ili vremenski uvjeti, a ova kamera za razliku od većine drugih, posustaje tek na brzini od 320 km/h. Poljaci tvrde da je za raznovrsnost zaslužan laser, odnosno Lidar, piše HAK Revija.