Booking Group Corporation

Turizam na kotačima: Gdje Hrvati ovoga ljeta najviše iznajmljuju aute?

29.07.2024 u 12:13

Bionic
Reading

Statistika tvrtke za iznajmljivanje automobila 'Booking Group Corporation' platforme EconomyBookings.com pokazuje da su Hrvati od početka ljeta najčešće koristili usluge najma automobila u Italiji, Francuskoj, Malti, ali i Hrvatskoj te su po učestalosti korištenja iznajmljenih automobila na 24. mjestu u Europi, priopćili su iz Booking Group Corporationa

Hrvatima u Hrvatskoj omiljeni gradovi za iznajmljivanje automobila su Zagreb, Zadar, Split i Dubrovnik, dok su najpopularniji strani gradovi Valletta na Malti, Marseille u Francuskoj te Malaga u Španjolskoj, piše u priopćenju tvrtke.

'Jedan od najnovijih trendova putovanja su alternativna odredišta poznata kao "Destination dupes", koja su slična mjestima za odmor, ali su jeftinija i s manje gužve od popularnih turističkih odredišta. Na primjer, umjesto putovanja na Maltu, možemo preporučiti uživanje u sunčanom Limassolu na Cipru. U međuvremenu, kada putujete u Francusku, Marseille možete zamijeniti Montpellierom", kaže Alens Baibekovs, predsjednik uprave 'Booking Group Corporation'.

Analizirajući podatke o trendovima usluge najma automobila među stanovnicima Europe, može se zaključiti da putnici ovog ljeta kao destinacije najčešće biraju Italiju, Španjolsku, Francusku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Portugal i Grčku. Razlog tome je sve veća turistička aktivnost tijekom ljetne sezone, s preferiranjem zemalja s toplom klimom.

Podaci tvrtke pokazuju da na online platformi EconomyBookings.com usluge najma automobila u Europi najčešće koriste Britanci, koji čine 21,1 posto rezervacija. Stanovnici Francuske su drugi sa 16,5 posto, dok su stanovnici Njemačke treći s 11 posto rezervacija.

Ovog ljeta Europljanima su najomiljenija mjesta zračna luka Malaga u Španjolskoj, zračna luka Lisabon u Portugalu i zračna luka Tirana u Albaniji. Četvrta najpopularnija lokacija za preuzimanje automobila je zračna luka Faro u Portugalu, a slijedi je zračna luka Barcelona u Španjolskoj.

'Trendovi najma automobila za popularna odredišta ostali su prilično stabilni tijekom proteklih nekoliko godina, a Italija i Španjolska često zauzimaju prva mjesta i u zimskim i u ljetnim sezonama', kaže Alens Baibekovs.

"Booking Group Corporation", osnovana u Latviji, pruža usluge iznajmljivanja automobila u 180 zemalja svijeta, a glavna tržišta su Europa, Amerika, Australija, Kanada, Novi Zeland, Meksiko i Ujedinjeno Kraljevstvo