73 odabrana

Vukovar dodijelio 200.000 eura potpora poduzetnicima

03.06.2024 u 13:44

Bionic
Reading

Gradske vlasti Vukovara dodijelile su 73 potpore poduzetnicima na području grada Vukovara u ukupnom iznosu 200.000 eura, a najavljeno je i raspisivanje javnog poziva za bespovratne potpore poljoprivrednicima za što je u proračunu osigurano nešto manje od 133.000 eura

„Jedno cijelo desetljeće u komunikaciji s poduzetnicima s područja grada Vukovara dodjeljujemo potpore za mjere koje su njima korisne i koje im služe za daljnje poslovanje. Imali smo specifične godine, krizu s energentima i pandemiju koronavirusa, no sve smo prebrodili. Ove godine situacija je povoljna za poduzetnike, 200.000 eura dodijelili smo za njih 73. Najvažnije je da poduzetnici putem ovoga programa unaprijede svoje poslovanje i da postižu još bolje rezultate u budućnosti“, kazao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava čestitajući poduzetnicima.

Intenzitet potpore je bio od 40-60 posto sufinanciranja ovisno o mjeri, a maksimalni iznos koji je pojedini korisnik mogao ostvariti je 6.000 eura. Bilo je moguće sufinanciranje troškova opremanja i uređenja poslovnog prostora, nabave strojeva, uređaja i opreme, računalne opreme i računalnih programa, troškova priključka na distributivnu mrežu električne energije, plina, vode, promidžbene i edukativne aktivnosti.

Od 2015. godine do danas putem te mjere u vukovarsko gospodarstvo izravno je uloženo 3.948.248,73 eura, kazao je Penava tijekom uručenja potpora poduzetnicima.

Na konferenciji za novinare Penava je ujedno najavio novi Javni poziv za za bespovratne potpore u poljoprivredi namijenjene sufinanciranju troškova primarne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda za što je u gradskom proračunu osigurano 132.723 eura.

"Ove godine novost je potpora za razvoj mljekarstva, što je jako važno kako bi se dodatno potaknula i ta grana poljoprivrede“, rekao je dodajući kako su od 2015. godine gradske vlasti razvoj poljoprivrede na području grada Vukovara kroz različite mjere potpomogle s više od 940.000 eura.

Postotak sufinanciranja po javnom pozivu koji će biti objavljen u srijedu, 5. lipnja, iznosit će od 50 do 70 posto prihvatljivih troškova. Maksimalni iznos koji će korisnik moći ostvariti je 6.600, a minimalni 130 eura.