GRAPHITE-NOTE

Hrvatski poduzetnik prikupio 1,2 milijuna eura za svoj startup u Irskoj

29.05.2024 u 12:31

Bionic
Reading

Graphite Note, startup hrvatskog poduzetnika Hrvoja Smolića za strojni učenje, prikupio je u Irskoj 1,2 milijuna eura. Investiciju su poduprli anđeli investitori predvođen Gerryjem Devittom, izvršnim direktorom Harvest Financiala, te Enterprise Irelanda. Sredstva će, kažu, iskoristiti za globalno širenje i jačanje tima u njihovoj bazi u RDI Hubu u Killorglin u Irskoj

Graphite-Note su 2020. osnovali Hrvoje Smolić, glavni izvršni direktor startupa te Vinnie Lynch, glavni direktor za prihode (CRO). Njihova istoimena platforma za strojno učenje omogućava tvrtkama diljem svijeta pristup jedinstvenoj analitici.

Ubrzo nakon osnivanja, Graphite-Note je postao europski lider u svojoj domeni, s klijentima poput Fexco (PACE), Katanu i Escape Agency. Njihov pretplatnički SaaS model omogućava timovima za poslovnu inteligenciju i analitiku podataka pristup prediktivnoj i propisanoj analitici u samo nekoliko minuta, umjesto da to traje mjesecima, navode iz tvrtke.

'Putovanje na koje smo krenuli od 2020. godine bilo je usmjereno na jednu misiju – pružanje tvrtkama diljem svijeta alata koji im pomažu u rastu. Ova investicija dodatno unapređuje naš cilj, omogućujući tvrtkama pristupačne i djelotvorne uvide. Ponosni smo što Graphite-Note donosi trenutne i trajne rezultate timovima za poslovnu inteligenciju i analitičarima podataka, replicirajući uspjehe koje smo vidjeli kod postojećih klijenata na globalnoj razini', rekao je Smolić, koji je nakon rada za nekoliko tvrtki u Hrvatskoj počeo pomnije proučavati znanost o podacima i strojno učenje, odnosno Data Analytics.

Vinnie Lynch i Hrvoje Smolić kažu da su svjesni problema s kojima se tvrtke suočavaju u vezi sa znanošću o podacima. Stvorili su, navode, inkluzivnu platformu koja kombinira 'sofisticiranu tehnologiju s jednostavnim sučeljem'. Graphite-Note krenuo je iz co-working prostora The RDI Hub u Killorglinu, a danas imaju klijente na pet kontinenata - u SAD-u, Europi, Aziji, Australiji i Africi.

'Dugo sam u tehnološkom prostoru i uvijek mi je bilo jasno da je prodaja znanost. Naša platforma donosi tu znanost tvrtkama diljem svijeta. Drago nam je što imamo podršku Enterprise Irelanda, naših anđela investitora i drugih suradnika koji razumiju vrijednost naše misije. Ponosni smo što smo dio rastuće tehnološke zajednice u Munsteru. Ovo ulaganje ubrzava našu misiju', rekao je Lynch.

Kako je priopćeno, Graphite-Note planira nastaviti globalno širenje iz Kerryja, s ciljem stvaranja 25 lokalnih radnih mjesta u naredne dvije godine u područjima operacija, prodaje, marketinga i tehnologije.