ZAGREBAČKA BURZA

Zaključena objava kvartalnih rezultata, indeksi kliznuli u crveno

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u srijedu je zaključilo svoju sezonu kvartalnih rezultata, ali kako se dojmovi sliježu, tako se nastavlja trgovati pod impresijom tih istih rezultata.

Indeks CROBEX je izgubio blagih 0,07 posto, što je njegov prvi pad u zadnjih sedam trgovinskih dana, a CROBEX10 kliznuo i skromnijih 0,04 posto.

Među sektorskim indeksima je bilo nešto zanimljivije, i u pravilu u zelenom, s obzirom da su indeksi prehrambenog, građevinskog i transportnog sektora svi ojačali oko 1,3 posto.

Ukupna likvidnost je ostala povišena, s ukupnim dioničkim prometom od 2,9 milijuna eura, ali zahvaljujući 1,6 milijuna eura vrijednom blok prometu dionicom Spana.

Nešto manjih 1,3 milijuna eura sveukupno je prikupljeno u redovnom trgovanju, gdje je najlikvidnija bila dionica Valamar Riviere, koja je stagnirala cijenom na oko 235 tisuća eura prometa.

Oko 160 tisuća eura prometa prikupile su povlaštena dionica Adrisa te Končar, pri čemu je Adris kliznuo 0,3 posto, a Končar porastao 1,1 posto, nakon dva dana pada uslijed realizacije kapitalnih dobitaka ranijeg razdoblja.

Dobitnik dana je dionica Luka Ploče sa skokom cijene od 5,1 posto, kojoj je to drugi uzastopni dan snažnog rasta, a solidnih 3,1 posto rasta je upisala dionica Lošinjske plovidbe.

Na suprotnoj strani stoji dionica Zagrebačke burze, koja je potonula oko 9 posto, dok je Span u redovnom trgovanju oslabio 2,9 posto, nakon skoka od gotovo 10 posto dan ranije.

Dobitnik dana Luka Ploče +5,11% 144,00

Gubitnik dana Zagrebačka burza -9,14% 3,18

CROBEX -0,07% 2.985,38