strava u daruvaru

Beroš: Preživjelima će se pružiti psihološka pomoć

22.07.2024 u 15:29

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Vili Beroš izrazio je u ponedjeljak pred županijskom bolnicom u Pakracu, gdje je zbrinuto šestero ranjenih iz pucnjave u Daruvaru, sućut obiteljima preminulih, istaknuvši da će preživjelima iz Doma za starije i nemoćne osobe biti pružena psihološku pomoć

Beroš je pohvalio rad svih službi koje su sudjelovale u zbrinjavanju žrtava i napomenuo da je informiran o stanju svih ozlijeđenih još od samog početka zbivanja.

"U kontaktu sam s ravnateljicom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, kolegicom Majom Grbom Bujević, i trijažiramo tijek zbrinjavanja naših ozljeđenika. Nažalost, jedna osoba je preminula u bolnici u Virovitici. U kontaktu smo i s ravnateljima kliničkih bolničkih centara, ako dođe do pogoršanja i komplikacija stanja da se pacijenti transportiraju hitnom helikopterskom medicinskom službom na zbrinjavanje", rekao je.

Zadovoljan je, kaže, što je hitna kirurška služba u Pakracu napravila jako dobar posao, uključujući dvije operacije kojima je stabilizirano stanje, koje se prati i dalje.

"U slučaju daljih komplikacija će se poduzeti adekvatne mjere. Još jednom hvala svima koji su promptno reagirali i mogu još jednom izraziti žaljenje što se dogodio tragičan događaj", dodao je.

  • +4
Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić obišao mjesto ubojstva u Daruvaru Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Izvijestio je kako je u pakračku bolnicu stigla i psihijatrica iz Veteranskog centra u Lipiku da bi pružila psihološku pomoć preživjelima.

Branko Sudar, dežurni kirurg bolnice u Pakracu, kazao je kako je četvero pacijenata u bolnicu stiglo s prostrijelnim ranama prsa i ozljedama glave.

Dvoje pacijenata je operirano, stabilno su, a jedna je osoba imala lakše ozljede te je otpuštena iz bolnice, izvijestio je Sudar.