poduzete mjere

BiH: Mladić u Bihaću najavio masakr sličan onome u Beogradu, škole pod prismotrom

04.05.2023 u 13:17

Bionic
Reading

Bivši učenik Ekonomske škole u Bihaću najavio je da će ponoviti masakr sličan onome u Beogradu, u kojemu je maloljetnik ubio devet osoba, što je podiglo na noge upravu škole i policiju te su objavili da su poduzeli potrebne mjere kako se to ne bi dogodilo

Mladić A. Z. je na svom profilu na Instagramu napisao objavu u kojoj je višestrukog ubojicu iz Beograda, trinaestogodišnjeg K.K., nazvao 'kraljinom' te je najavio 'krvavi pir' u Ekonomskoj školi u tome gradu.

'Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će biti teror', napisao je u objavi koja se proširila svim društvenim mrežama.

  • +15
Brojni građani pale svijeće na Cvjetnom trgu za stradale u masakru Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Iz uprave Ekonomske škole pozvali su građane i učenike škole da ne šire paniku te su objavili da su poduzeli 'sve potrebne mjere'.

'Nadležna tijela su uredno i na vrijeme obaviještena i reagirali su u skladu sa svojim ovlaštenjima', navodi se u priopćenju škole.

Iz MUP-a Unsko-sanske županije, sa sjedištem u Bihaću, priopćili su da su poduzete potrebne mjere te da je o slučaju izviješteno tužiteljstvo.

'Provjeravamo sve pojedinosti. Mislim da se i ovdje radi o maloljetnoj osobi', rekao je glasnogovornik MUP-a Bahrudin Dželalagić.

U BiH su od jučer, nakon što se dogodio masakr u Beogradu u kojem je učenik osnovne škole ubio osam učenika i zaštitara, a još sedmero ranio, lokalne policijske ophodnje povećale nadzor osnovnih i srednjih škola.