velika šteta

Palež po Splitu: Policija istražuje požar više vozila; U Konjskom buknula 2 požara

15.07.2024 u 08:39

Bionic
Reading

​U prvim minutama ponedjeljka na splitskim su Pujankama u potpunosti izgorjela dva te još nagorjelo sedam automobila, u požaru kojeg istražuje splitska policija, a koji će najvjerojatnije imati veliku materijalnu štetu

Policija je rekla da su informaciju o požaru dobili pola sata nakon ponoći i da se radilo o požaru na parkiralištu u Tijardovićevoj ulici.

"Tamo je došlo do izbijanja požara u kojem su izgorjela dva osoba vozila. Prema prvim informacijama oštećeno je još sedam vozila. Mjesto događaja je osigurano i obavit će se očevid", kratko je rekla Sanja Nazlić iz splitske policije.

Osim tog požara u splitskoj su policiji u ponedjeljak ujutro potvrdili da su u nedjelju navečer na području Konjskog uhitili osobu koju dovode u vezu sa požarima koji su izbili na tom području, te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje.

Vatra u Konjskom

Prema izvješću vatrogasaca požar u Konjskom izbio je u nedjelju navečer na dvije lokacije. Oba su buknula u 19,30 sati, prvi na otvorenom prostoru kraj trafostanice (TS) Konjsko, a ugasilo ga je sat vremena kasnije pet vatrogasaca s dva vozila DVD- a Muć.

  • +9
Izgorjeli automobili u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Nikola Brboleza / CROPIX

Opožarena površina je mala.

Drugi je požar bio kraj Caffe ​bar​a Verona​, gasila su ga 22 vatrogasca iz DVD-ova Klis, Dugopolje, Zagora i Muć s osam vozila.

Opožareno ​je hektar trave​ i niskog raslinja, požar je lokaliziran u 21,30 sati, ali su vatrogasci na terenu ostali preko noći.