naguravanje u bolfanu

Pijani muškarci nasrnuli na policajce, morali se braniti sprejevima

12.07.2024 u 11:33

Bionic
Reading

Dvojica pijanih muškaraca u četvrtak su u Bolfanu kod Ludbrega vrijeđala, a potom i fizički napala policajce koji su završili u bolnici, dok su napadači privedeni, priopćila je u petak policija

Incident se dogodio nakon što je 54-godišnjak pogrdnim riječima vrijeđao 53-godišnjaka. Nakon zaprimljene dojave o narušavanju javnog reda i mira, na mjesto događaja izašli su ludbreški policajci te zatekli 54-godišnjaka kako leži na travi uz cestu.

Pritom je policajcima prišao 47-godišnjak i tražio da puste na miru 54-godišnjaka koji je njegov prijatelj i da će se on pobrinuti za njega.

Nakon dolaska ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, 54-godišnjak je počeo vrijeđati policajce i prijetiti im, a kako se oglušio na više naredbi da se smiri, policajci su ga pokušali podići s tla, pri čemu je nastavio s vrijeđanjem i prijetnjama te pružao pasivni otpor.

U tom je trenutku 47-godišnjak uhvatio jednog od policajaca za ramena i odgurnuo ga u stranu, nakon čega je nastavio nasrtati na njih i zatvorenom šakom udario drugog policajca u glavu.

U daljnjem je naguravanju 47-godišnjak izgubio ravnotežu i pao preko jednog policajca koji je zbog toga lijevom rukom i ramenom udario u rubnik.

Za to je vrijeme 54-godišnjak počeo pružati i aktivni otpor, stoga je jedan od policajaca uporabio sprej s nadražujućom tvari te ga potom vezao lisicama.

Vezali ih lisicama

Isto je tako savladan i 47-godišnjak koji je također vezan lisicama, nakon čega su obojica smještena u službeno vozilo i privedena u Policijsku postaju Ludbreg.

Obavljenim alkotestiranjem kod 54-godišnjaka je utvrđena koncentracija alkohola od 1.45 promila, a kod 47-godišnjaka 1.43 promila. Obojicu su pregledali liječnici ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije te je utvrđeno da nisu zadobili vidljive ozlijede.

Dvojica policijskih službenika koji su prvi postupali prema pijanim muškarcima su ozlijeđena te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Privedeni dvojac je prijavljen za kaznena djela prisile prema službenoj osobi i prijetnja, a odgovarat će i prekršajno zbog kršenja javnog reda i mira.