TRAGEDIJA

Detalji strašne nesreće na A3: Hodali autocestom usred noći, na njih naletio automobil

04.08.2024 u 15:14

Bionic
Reading

U subotu oko 23 sata na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. Završen je očevid, policija je objavila detalje

Očevidom je utvrđeno kako je do prometne nesreće došlo kada su se dvojica kao pješaci kretali južnom kolničkom trakom autoceste A-3, iako je na kolniku autoceste zabranjeno kretanje pješaka, a na njih je osobnim automobilom riječkih registracijskih oznaka naletio 50-godišnji državljanin Srbije.

Potom su u tijela dvojice, odbačena na kolnik autoceste, udarila dva vozila njemačkih registracijskih oznaka kojima su upravljali 33-godišnjak i 38-godišnjakinja, njemački državljani, koja su se kretala iza osobnog automobila 50-godišnjaka, izvijestila je policija. Dvojica pješaka smrtno su stradala, dok je 49-godišnja državljanka Srbije, putnica u osobnom automobilu riječkih registracijskih oznaka, lakše ozlijeđena, objavila je policija.

Od troje vozača izuzeti su uzorci krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu, a od 50-godišnjaka je privremeno oduzeto vozilo radi vještačenja. Tijela smrtno stradalih prevezena su u Nacionalnu memorijalnu bolnicu 'Dr. Juraj Njavro' u Vukovaru radi provođenja obdukcije i identifikacije, navodi se u priopćenju.

Očevidom je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika iz Vinkovaca uz stručnu pomoć policijskih službenika PU vukovarsko-srijemske te sudskog vještaka za cestovni promet i motorna vozila. Dionica autoceste A3 između čvorova Babina Greda i Županja bila je zatvorena za sav promet do 7 sati u nedjelju, a do 8,05 promet se odvijao otežano jednim prometnim trakom.