KAZNENO PRIJAVLJEN

Je li ovaj 72-godišnjak krivac za požar kod Smokovića? Našli mu streljivo u kući

03.08.2024 u 14:45

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske postaje Zadar i Službe kriminalističke policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u svezi teških kaznenih djela protiv opće sigurnosti

Sumnjiči ga se da je 30. srpnja u popodnevnim satima kod Smokovića otvorenim plamenom namjerno izazvao požar koji se proširio. Navedenom radnjom doveo je u opasnost živote ljudi te izazvao štetu na imovini velikih razmjera, naveli su iz policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, jučer na zadarskom području policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda proveli pretragu doma i drugih prostorija te automobila osumnjičenika. Ondje su pronašli i oduzeli više komada raznih predmeta pogodnih za potpalu vatre te sedam komada streljiva.

Protiv 72-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku. Također, nadležnom sudu u Zadru, protiv 72-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana - istakli su iz zadarske policije.

Policija je na predjelu Smokovića očevidom utvrdila da je do požara došlo na otvorenom području, između Donje Murvice te južnog djela Smokovića, na predjelu zvanom Opačići, odakle se proširio požar na ukupnu površinu od oko 1000 hektara.